Recept Zelenina barev podzimu Veg

(Hodnoceno 1x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Jako příloha je vhodná rýže, harrisa z chilli a sójová omáčka.

Postup

Příprava:
Bambusové výhonky scedíme, papriky očistíme a nakrájíme na kostky, pórek rozkrojíme podél a dál na cca centimetrová půlkolečka. Kedlubnu očistíme a nakrájíme na plátky podobné velikosti jako bambusové výhonky. Pokud máme čerstvý zázvor, očistíme ho a pokrájíme na drobno. Houby nakrájíme na kousky. Připravíme si horký zeleninový vývar, do kterého přidáme cukr, víno a sójovku. Udržujeme hodně horké. Namočíme škrob.

Tepelná úprava:
Ve woku nebo na hluboké pánvi rozehřejeme olej na vysokou teplotu. Na oleji prudce opečeme papriky, kedlubnu, pórek a zázvor. Přidáme bambusové výhonky, mandle a houby. Vlijeme ochucený horký vývar a nakonec zahustíme máčeným škrobem. Pár vteřin povaříme, podle chuti přidáme špetičku wei-su a octa a ihned podáváme.

Tepelná úprava by neměla zabrat víc jak 3 - 5 minut, aby zelenina zůstala krásně čerstvá a křupavá.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.11.10 vloženo
  • 2769x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 konzerva bambusových výhonků (cca 200 – 250 g)
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 pórek
  • 1 kedlubna
  • zázvor – čerstvý (cca 2,5 cm) nebo sušený
  • hrst namočených černých hub
  • 2 PL oleje
  • 1-2 PL světlé sójové omáčky
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 2 PL čínského dezertního vína
  • 1 – 2 PL cukr (dle chuti)
  • 1-2 ČL škrobu
  • 50 g pražených loupaných madlí
  • špetka wei-su
  • ocet dle chuti

Doporučená příloha

  • rýže, harrisa z chilli a sójová omáčka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

gmp 02.11.10 17:19

Tolik kolorů. najednou. Překrásné.

Diskuse k receptu Zelenina barev podzimu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
anickav
2904 příspěvků 02.11.10 21:54

Krásny recept a krásne farby jesene…

 
gmp
1603 příspěvků 02.11.10 17:19

Tolik kolorů - najednou. Překrásné.

Příspěvek upraven 02.11.10 v 17:49

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz