Recept Zelenina barev podzimu Veg

(Hodnoceno 1x) Alis Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Jako příloha je vhodná rýže, "harrisa z chilli":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=22897 a sójová omáčka.

Postup

Příprava: Bambusové výhonky scedíme, papriky očistíme a nakrájíme na kostky, pórek rozkrojíme podél a dál na cca centimetrová půlkolečka. Kedlubnu očistíme a nakrájíme na plátky podobné velikosti jako bambusové výhonky. Pokud máme čerstvý zázvor, očistíme ho a pokrájíme na drobno. Houby nakrájíme na kousky. Připravíme si horký zeleninový vývar, do kterého přidáme cukr, víno a sójovku. Udržujeme hodně horké. Namočíme škrob. Tepelná úprava: Ve woku nebo na hluboké pánvi rozehřejeme olej na vysokou teplotu. Na oleji prudce opečeme papriky, kedlubnu, pórek a zázvor. Přidáme bambusové výhonky, mandle a houby. Vlijeme ochucený horký vývar a nakonec zahustíme máčeným škrobem. Pár vteřin povaříme, podle chuti přidáme špetičku wei-su a octa a ihned podáváme. Tepelná úprava by neměla zabrat víc jak 3 - 5 minut, aby zelenina zůstala krásně čerstvá a křupavá.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 01.11.10 vloženo
  • 3763x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 konzerva bambusových výhonků (cca 200 – 250 g)
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 pórek
  • 1 kedlubna
  • zázvor – čerstvý (cca 2,5 cm) nebo sušený
  • hrst namočených černých hub
  • 2 PL oleje
  • 1-2 PL světlé sójové omáčky
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 2 PL čínského dezertního vína
  • 1 – 2 PL cukr (dle chuti)
  • 1-2 ČL škrobu
  • 50 g pražených loupaných madlí
  • špetka wei-su
  • ocet dle chuti

Doporučená příloha

  • rýže, harrisa z chilli a sójová omáčka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

gmp 2.11.10 17:19

Tolik kolorů. najednou. Překrásné.

Diskuse k receptu Zelenina barev podzimu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zelenina barev podzimu

anickav
2904 příspěvků 2.11.10 21:54

Krásny recept a krásne farby jesene…

gmp
1603 příspěvků 2.11.10 17:19

Tolik kolorů - najednou. Překrásné.

Příspěvek upraven 02.11.10 v 17:49

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí živáňská

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz