Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Umýt všechnu zeleninu. Odtrhat tvrdé listy z artyčoků, zbytku listům ostříhat špičky, používáte-li čerstvé, rozpůlit je a vyjmout chlupatý střed. Rozkrojit srdíčka celeru, rozdělit květák na růžice, nakrájet mrkve na plátky, nakrájet cukety a lilek na kostky. Vložit zeleninu do kastrolu s olejem, octem, česnekem, pepřem, solí, svazečkem bylinek a dostatečným množstvím vařící vody, aby zeleninu pokrývala. Přivéct do varu a na středním ohni vařit, až je zelenina al dene. Vyjmout zeleninu pomocí drátěné naběračky do kamenivé mísy. Tekutinu v hrnci dát zpět na oheň a vyvařit ji na 1/2. Zalít s ní zeleninu a nechat vše vystydnout. Vychladit v chladničce před podáváním. TIP: Nemáte-li nějakou zeleninu, tak ji zaměnit za jinou, jako je pórek, brokolice, brukev, celer, tuřín atd.
Recept je z kategorií: Speciality
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zelenina a la Grecque