Recept Zelené loďky

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zelené loďky

Postup

Okurky omyjeme, podélně rozkrojíme, částečně vydlabeme dužinu, jemně ji rozsekáme a vmícháme do tvarohu. Přidáme lučinu, tavený sýr, nasekanou nať cibulky (*z níž část necháme stranou na ozdobení*) a oregano, osolíme, okmínujeme a utřeme jemný krém. Tím naplníme vydlabané okurky. Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky, vnější větší plátky navlékneme na párátko jako plachty a zapíchneme do krému. Dozdobíme ruličkami z proužků šunky, zbytkem nasekané cbulové natě a dílky rajčat. *Obměna:* Okurky můžeme naplnit též tvarohem utřeným s česnekem. Čerpáno z časopisu Vlasta (2002).

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 04.05.04 vloženo
  • 3317x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g salátových okurek (*2 menší hadovky*)
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 100 g lučiny (nebo žervé)
  • 50 g taveného sýru
  • 3 PL nasekané lahůdkové (naťové) cibulky
  • 1/2 ČL mletého kmínu
  • několik snítek oregana (dobromysli)
  • alpská bylinková sůl;
  • *Na ozdobu:*
  • 60 g šunky
  • 2 rajčata
  • 1 cibule.

Doporučená příloha

  • plátky nasucho opečeného chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelené loďky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Hruškový koláč Hruškový koláč
Cuketové placky Cuketové placky
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz