Recept Zelené Gazpacho

babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Potřít chléb rozkrojeným česnekem, zalít jej olejem a nechat stát po několik hodin. Udělat X do rajčat, vložit je na chvíli do vařící vody a potom je zchladlé oloupat. Nakrájet je na 1/4. Do mixeru vložit rajčata, okurek, pertželku, cibuli, papriku a vše rozmixovat. Smíchat chléb, sůl, ocet a cumin a vložit polovinu směsi do mixeru k zelenině a postupně přidat druhou polovinu. Vše dobře rozmixovat dohladka. Nechat pořádně vychladit. Těsně před podáváním přidat ledovou vodu a víno. Podávat ve vychlazených miskách a kolem stolu nabízet přílohy.

Recept je z kategorií: Studené polévky

Nahlásit recept

  • 27.11.04 vloženo
  • 7700x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 krajíce bílého chleba bez kůrky
  • 2 rozdrcené stroužky česneku
  • 4 lžíce španělského olivového oleje
  • 6-8 středních zelených rajčat
  • 1 zelená paprika bez jaderníku, pokrájená
  • 1 salátový okurek oloupaný a pomocí lžičky zbavený semínek
  • 1 lžíce nastouhané španělské cibule
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce octa
  • 1/8 lžičky římského kmínu (cumin)
  • několik snítek zelené petrželky
  • 3/4l ledové vody
  • 1/2 hrnku bílého suchého vína
  • přílohy jako je posekané červené rajské jablíčko, sůl a pepř, najemno nakrájená cibule a "créme fraiche":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=5757 z Labužníka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelené Gazpacho

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zelené Gazpacho

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zelené Gazpacho.

Někdo vyjímá tvrdý střed se semínky, v tomto receptě o tom není zmínka, ašak většina lidí to automaticky dělá, ono to nějak k tomu loupání patří. Navíc, když rajčata povaříš a potom je loupeš a krájíš na 1/4 většina semínek se stejně vyplaví ;o)

Můžeš se podívat třebas na tento recept, máš-li rád zelená rajčata.
smažená zelená rajčata Také je několk receptů v zavařování zeleniny.

Ahoj!

Martini.Dry
22 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zelené Gazpacho.

Trochu bych se bál rajčata i s jadérky do gazpacha mixovat. Kdysi jsme to zkoušeli (tedy - se zralými rajčaty, ne se zelenými) a pohybem v mixéru byla rajčatová jadérka zbavena svého sliznatého obalu. Při jídle potom hrozně „drhla“ v ústech, což nám požitek z gazpacha dost kazilo. Nebylo by lepší buď rajčata předem jadérek zbavit nebo je raději celá co nejjemněji nasekat nožem a pak vmíchat?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz