Recept Zelená omáčka - Chimichurri

Latinskoamerická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zelená omáčka - Chimichurri

Úvod

Nasa verzia argentinskej zelenej omacky a marinady na grilovane masa, ktora je po celom svete pod rozlicnymi menami a rozlicnymi upravami. Je velmi vela variacii tejto omacky, aj tu na Labe je niekolko vybornych receptov.

Postup

1-Umyjeme a ocistime vsetky suroviny, tradicne sa pokrajaju na velmi drobno.

2-My sme pouzilii mixer kde sme vsetko dali mixovat na intervali, aby nam ostala struktura a nemali sme len kasu. Omacku je dobre pripravit den popredu a odlozit do ladnicky, aby presla chutami. Da sa pouzit bud ako marinada na maso, ale len tak ako vyborna letna priloha ku grilovanym masam.

3-V nasom pripade to bola priloha k najdrahsiemu steaku Wagyu Kobe.

Recept je z kategorií: Marinády Omáčky k masům


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.07.11 vloženo
  • 15133x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2 hrnceka petržlenová vňať
  • 1/2 hrnceka koriander vňať
  • 1 jarna cibulka na drobno nakrajana
  • 4 struciky cesnak
  • 1 lyzica oregano (pamajorán)

Dressing:

  • 1/3 hrnceka olivový olej kvalitný
  • 2 lyzice citrónová šťava
  • 2 lyzice vinny ocot cerveny
  • 1/2 lyzicky paprika mletá udena (pimenton)
  • cierne korenie mleté cerstve podla chute
  • sol podla chute
  • 1 lyzicka chill susene lupienky
  • voda podľa potreby

Doporučená příloha

  • maso

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelená omáčka - Chimichurri

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
sveva
751 příspěvků 05.09.11 12:13

Gabi - dekuji za dobre upresneni, Bento - diky za opravu.
Zdravim.

 
Bento
794 příspěvků 14.07.11 03:36

Drobku , jasne ze to pridaj.
Zebulon, ale aj vyborne :palec: ( ale ta cena :roll: )

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.07.11 18:50

Nádherné maso, Bento!

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.07.11 16:04

Bento, znova já, můžu to přidat k nám? A vůbec, nechceš to tam dávat sám? Aspoň mně nikdo nenařkne z plagiátorství. :-D

 
Bento
794 příspěvků 13.07.11 14:55

gabi, uplne suhlasim , zle som sa vyjadril :oops: presne ako hovoris „podobne“ som myslel zakladne suroviny , nie finalny vyrobok ktory je uplne specificky .

 
gabi
551 příspěvků 13.07.11 13:44

Bento, kazda z tych omaciek je specificka…a povedala by som, ze aj chutovo odlisna…o fran­kfurtskej ani nehovoriac…spolocne maju akurat tie bylinky…ibaze kazda ine a v inom pomere a s inym „nosičom“

 
Bento
794 příspěvků 13.07.11 02:10

Len tak pre zaujmavost tato Argentinska omacka sa robi podobne vo svete ako :
V Paraguaji a na Cube sa vola podobna omacka" Mojo."
V Taliansku je daco podobne pod menon „Salsa Verde“ a najznamejsia je varianta „Gremolata“.
V Nemecku ako „German Grüne Soße or Frankfurter Grie Soß“.
Vo Francuzku „Sauce verte“

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz