Recept Zelená omáčka - Chimichurri

Latinskoamerická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zelená omáčka - Chimichurri

Úvod

Nasa verzia argentinskej zelenej omacky a marinady na grilovane masa, ktora je po celom svete pod rozlicnymi menami a rozlicnymi upravami. Je velmi vela variacii tejto omacky, aj tu na Labe je niekolko vybornych receptov.

Postup

1-Umyjeme a ocistime vsetky suroviny, tradicne sa pokrajaju na velmi drobno.

2-My sme pouzilii mixer kde sme vsetko dali mixovat na intervali, aby nam ostala struktura a nemali sme len kasu. Omacku je dobre pripravit den popredu a odlozit do ladnicky, aby presla chutami. Da sa pouzit bud ako marinada na maso, ale len tak ako vyborna letna priloha ku grilovanym masam.

3-V nasom pripade to bola priloha k najdrahsiemu steaku Wagyu Kobe.

Recept je z kategorií: Marinády Omáčky k masům


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.07.11 vloženo
  • 14907x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2 hrnceka petržlenová vňať
  • 1/2 hrnceka koriander vňať
  • 1 jarna cibulka na drobno nakrajana
  • 4 struciky cesnak
  • 1 lyzica oregano (pamajorán)

Dressing:

  • 1/3 hrnceka olivový olej kvalitný
  • 2 lyzice citrónová šťava
  • 2 lyzice vinny ocot cerveny
  • 1/2 lyzicky paprika mletá udena (pimenton)
  • cierne korenie mleté cerstve podla chute
  • sol podla chute
  • 1 lyzicka chill susene lupienky
  • voda podľa potreby

Doporučená příloha

  • maso

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelená omáčka - Chimichurri

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
sveva
751 příspěvků 05.09.11 12:13

Gabi - dekuji za dobre upresneni, Bento - diky za opravu.
Zdravim.

 
Bento
794 příspěvků 14.07.11 03:36

Drobku , jasne ze to pridaj.
Zebulon, ale aj vyborne :palec: ( ale ta cena :roll: )

 
zébulon  13.07.11 18:50

Nádherné maso, Bento!

 
Drobek  13.07.11 16:04

Bento, znova já, můžu to přidat k nám? A vůbec, nechceš to tam dávat sám? Aspoň mně nikdo nenařkne z plagiátorství. :-D

 
Bento
794 příspěvků 13.07.11 14:55

gabi, uplne suhlasim , zle som sa vyjadril :oops: presne ako hovoris „podobne“ som myslel zakladne suroviny , nie finalny vyrobok ktory je uplne specificky .

 
gabi
551 příspěvků 13.07.11 13:44

Bento, kazda z tych omaciek je specificka…a povedala by som, ze aj chutovo odlisna…o fran­kfurtskej ani nehovoriac…spolocne maju akurat tie bylinky…ibaze kazda ine a v inom pomere a s inym „nosičom“

 
Bento
794 příspěvků 13.07.11 02:10

Len tak pre zaujmavost tato Argentinska omacka sa robi podobne vo svete ako :
V Paraguaji a na Cube sa vola podobna omacka" Mojo."
V Taliansku je daco podobne pod menon „Salsa Verde“ a najznamejsia je varianta „Gremolata“.
V Nemecku ako „German Grüne Soße or Frankfurter Grie Soß“.
Vo Francuzku „Sauce verte“

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz