Recept Zelená náplň do šneků z listového těsta Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zelená náplň do šneků z listového těsta

Úvod

V poslední době jsem experimentovala s netradičním využitím listového salátu v kuchyni. Mimo jiné vznikl i tento recept.

Vkládám recept jen na náplň, recepty na šneky slané i sladké – postupy, jak se šneci dělají (rolování a pečení) najdete na Labužníku vícekrát; kdo nezná, ať si je vyhledá :think: Já nechci to samé opakovat znovu. Sůl nedávám, sýr je dost slaný sám o sobě.

Listové těsto použijte koupené nebo domácí. Váhu v ingrediencích udávám orientačně; toto množství jsem použila na výrobu šneků. Těsto jsem vyválela na obdélník široký asi 20 cm o tloušťce cca 2 mm. Zabalenou roládu jsem krájela na díly asi 1 cm široké. Hotových bylo 20 kusů vč. „okrajů“.

Postup

Čisté salátové a špenátové listy (bez tuhých řapíků) spaříme ve vařící vodě a dobře scedíme (můžeme v ruce lehce vyždímat). Z bazalky a oregana odstraníme tvrdé části stonků. Do nastrouhaného sýra dáme rozetřený česnek a tolik kysané smetany, aby vznikla hustá roztíratelná pasta.

Rozválené těsto potřeme sýrovou pastou; povrch poprášíme kořenící směsí. Na ni poklademe lístky bazalky a oregana, navrch spařený salát a špenát. Horní okraj asi 3 cm necháme volný, ten pomažeme vejcem. Odspodu srolujeme, lehce smáčkneme a nakrájíme na plátky. Ty potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme.

P. S. Musím se pochlubit. Host, který šnečky ochutnal, utrousil ke své ženě: „Kam se na tohle hrabou tvoje pizzy a slané koláče!“ Pak jich snědl 10 kousků. Prý by snědl vše, jen mu bylo coby návštěvě stydno :oops: A to byla pro mě největší odměna :kytka: .

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Chuťovky Slané koláče Slané pečivo


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.06.14 vloženo
  • 13671x zobrazeno

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • na asi 280 g listového těsta
  • 1 hlávka salátu
  • listový špenát ze 3 rostlin, tj. asi 2 hrsti
  • hrst nati čerstvého oregana
  • hrst nati čerstvé bazalky
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g strouhaného ementálu (nebo jiného vhodného)
  • 16% kysaná smetana – množství podle potřeby
  • 1 KL směsi oblíbeného mletého koření na pizzu či grilování (např. složení „mého“ grilovacího: sladká a pálivá paprika, koriandr, hořčičné semínko, majoránka, pepř, hřebíček, jalovec, rozmarýn a bobkový list)
  • vejce na potření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 26.06.14 14:12

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Zelená náplň do šneků z listového těsta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 26.06.14 20:37

Birkana Pro rychle pohosteni je takovyto druh predkrmu velice vdecny, hlavne kdyz se dobre ochuti. Pouziti listoveho salatu jinak nez do salatu je zajimave, zvlaste kdyz na zahradce roste rychleji, nez lze tradicne upotrebit. Mam odzkouseny recept z Francie http://www.labuznik.cz/…rodu-salatu/ ke kteremu by se Tvoji sneci zajiste hodily…

 
di
2451 příspěvků 26.06.14 17:47

Pěkné, příležitostně vyzkouším.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Karbanátky Karbanátky
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz