Recept Zelená fazulka na smotane

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zelená fazulka na smotane

Postup

Cibulu nakrájame na kockya popražíme na oleji. Dáme mletú červenú papriku, pokrájanú zelenú fazulku, podlejeme vodou, posolíme, pridáme mleté čierne korenie a varíme. Podľa chuti dáme trošku vegety. Keď je fazulka mäkká, zahustíme ju sladkou smotanou, do ktorej sme dali 2 PL hladkej múky. Na koniec pridáme štipku majoránky.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 02.09.08 vloženo
  • 22072x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minÄ‚Ĺźt

Ingredience

  • cibula
  • 600 g zelenej fazulky
  • 2 dcl sladkej smotany
  • 2 PL hladkej múky
  • olej
  • sol
  • mleté čierne korenie
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • trošku vegety
  • majoránka

Doporučená příloha

  • halušky, cestoviny, chleba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 25.01.14 10:55

Pripravené z polovičnej dávky. Cibule som dala dve malé - 30 g. Vegetu som vynechala.
Výborná chuť!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Zelená fazulka na smotane

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Frantiska
927 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelená fazulka na smotane, Antonia

ja to jinak nez bez kopru nedelam … mam ke kopru neprekonatelny odpor :) a je to opravdu vyborne

Labužník antonia02
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Zelená fazulka na smotane

Ako vidím, na recept reaguje vela labužníkov. Lenže skúste ju urobiť presne podla receptu, bez kôpru a budete si oblizovať všetkých desať prstov naraz. Ja tiež dávam kôpor všade, kde ma napadne, ale tento recept robím bez kôpru a v lete, keď mám plnú záhradku zelenej fazuľky, ju musím na tento spôsob robiť aspoň raz do týždňa. Vyskúšajte a zbadáte!

anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelená fazulka na smotane,alisko,

ja neviem, kde Pražáci - ja Bratislaváčka, chodím na trhovisko. Za 10 slovenských korún mám velikánsky zväzok. Ten nebýva syntetický. Príď si kúpiť sem…Ale istú dobu som ho pestovala aj medzi muškátmi na balkóne…
 A.

Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelená fazulka na smotane - kopr....

… včera jsem dělala koprovku, dala jsem do ní celý svazek čerstvého kopru a koprem skoro není cítit. :-( Tak nevím, Anička má asi kopr opravdový, když píše „kým si zachová arómu“, my pražáci kupujeme jen nějaké náhražky :-((

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelená fazulka na smotane

Zelené fazolky jsou u nás hrozně v kurzu. Dělám buď „bílé“ na kyselo s bramborem ve slupce a vejcem na tvrdo nebo na paprice, tj. na slanince a cibulce s červenou paprikou a mírně pálivé. Jinak je dávám všude možně, podle dětí „i do čaje“. Fazolková polévka je taky moc dobrá.

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelená fazulka na smotane

Aničko, děkuji za rady. Určitě zamrazím, je to fakt dobroučké.

Zuzuana
26 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelená fazulka na smotane

A u nás se k téhle omáčce jedí uvařené brambory. Dobrota :-)

anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelená fazulka na smotane,sylvie,

ak Ti môžem poradiť - ulož si na zimu, kým sa dá splašiť čerstvý kopr - fúziky umyť, posekať do malej flaštičky so závitom a šup do mrazničky. Fakt si uchová arómu. Tesne pred dovarením vyberieš z mrazničky, vyškriabeš potrebné množstvo do hrnca a fertig. Teda, ja som skúšala aj sušený kôpor aj zavarený a tento sa mi zdá naj…V kulajde je napr. nenahraditeĺný…(U nás 50% rodiny, samozrejme, kôpor neznáša, takže vždy varím dve varianty…)
 A.

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelená fazulka na smotane

Začala jsem dávat (na Aniččin popud), dávat více čerstvý kopr a je to lahoda.
Doporučuju

anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelená fazulka na smotane

…ja toto mám tiež rada s kôprom…vlastne kôprová vňať je pre mňa vždy vôňa leta a dávam ju v lete skoro do všetkých bielych omáčok - lusky, tekvica, zemiaková, cukina, atď.

Landospandos
256 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zelená fazulka na smotane

Malá obměna jak fazolky vařívala moje máti - zkuste vynechat cibuli a mletou papriku. Dusit na másle, podle chuti trochu cukru, jinak všechno stejně, ke konci přidat kopr (ten dávám jen občas, aby byla změna). Spokojená, Honey? :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz