Recept Zelená česneková pasta

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Česnek propasírujeme, bylinky očistíme a smícháme s ostatními ingrediencemi. Vše rozmixujeme ponorným mixérem až vznikne pasta.

Pastu používám všude kam patří česnek - bramborák, cukeťák, na brambory, na maso, do marinád… V ledničce vydrží i několik týdnů.

Mně chutná i samotná :-)

Recept je z kategorií: Speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 22.09.11 vloženo
  • 2734x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 min

Ingredience

  • 1,5 paličky česneku
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 svazek petržele
  • 1/2 svazku bylinek (celer, libeček, tymián, rozmarýn, bazalka,...)
  • 2 čajové lžičky citronové šťávy
  • 2 čajové lžičky bylinkové soli
  • 2 čajové lžičky sušených bylin (salátová směs)
  • 1 čajová lžička cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zelená česneková pasta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
esmeralda
4813 příspěvků 24.09.11 02:54

Gmp, díky za tip. :-P

 
gmp
1603 příspěvků 23.09.11 22:42

Esme - zkus česnek nastrouhat. Struhadlo překryj papírem - nejlépe pečícím. Budeš mít čisté struhadlo a česnek nachystaný na papíře k použití. :oops:

 
Bento
794 příspěvků 23.09.11 02:00

esmeralda, :palec: ,suhlasim s tebou, robime podobne , len ked sa uz trapim a kupujem cerstve bylinky tak si odpustim tie „umele“ bylinkove soli, ale kazdy je iny a vari si podla svojho.
Ked budes mat fotku neskor , moju vyhod … :wink:

 
esmeralda
4813 příspěvků 23.09.11 00:29

To je docela dobrý nápad. Česneku se u nás používá hojně a jestli něco z duše nenávidím je čistění mačkátka na česnek. Také proto používám ministruhadlo.
Bylinky vynechám, ty si dávám čerstvě utržené přímo do pokrmu.
Bylinková sůl mně opět připadaá jako předražená chemie.
Toho česneku bych tam asi také dala více. Když už mazat mixér (sekací robot), ať to stojí za to. :wink:

 
gmp
1603 příspěvků 22.09.11 23:54

1 svazek petržele??? Nať, kořen, či celou?

 
dag
539 příspěvků 22.09.11 23:15

Dobrý nápad - dala jsem si do oblíbených

 
ivakol
1 příspěvek 22.09.11 20:08

Ivane toho česneku je tam dost. Je to pěkně vyvážené - jsou tam cítit i ty bylinky.

 
ivan14
68 příspěvků 22.09.11 18:59

Mno, to stojí za vyzkoušení. Ovšem toho česnku bych tam dal asi tak třikrát víc :-) .

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz