Recept Zelená česneková pasta
ivakol Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Česnek propasírujeme, bylinky očistíme a smícháme s ostatními ingrediencemi. Vše rozmixujeme ponorným mixérem až vznikne pasta. Pastu používám všude kam patří česnek - bramborák, cukeťák, na brambory, na maso, do marinád... V ledničce vydrží i několik týdnů. Mně chutná i samotná :-)
Recept je z kategorií: Speciality
- 22.09.11 vloženo
- 4107x zobrazeno
Čas přípravy
- 20 min
Ingredience
- 1,5 paličky česneku
- 100 ml olivového oleje
- 1 svazek petržele
- 1/2 svazku bylinek (celer, libeček, tymián, rozmarýn, bazalka,...)
- 2 čajové lžičky citronové šťávy
- 2 čajové lžičky bylinkové soli
- 2 čajové lžičky sušených bylin (salátová směs)
- 1 čajová lžička cukru
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Zelená česneková pasta
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Zelená česneková pasta
4812 příspěvků 24.9.11 02:54
Gmp, díky za tip.
Esme - zkus česnek nastrouhat. Struhadlo překryj papírem - nejlépe pečícím. Budeš mít čisté struhadlo a česnek nachystaný na papíře k použití.
esmeralda,
,suhlasim s tebou, robime podobne , len ked sa
uz trapim a kupujem cerstve bylinky tak si odpustim tie „umele“ bylinkove
soli, ale kazdy je iny a vari si podla svojho.
Ked budes mat fotku neskor , moju vyhod …
4812 příspěvků 23.9.11 00:29
To je docela dobrý nápad. Česneku se u nás používá hojně a jestli něco z duše nenávidím je čistění mačkátka na česnek. Také proto používám ministruhadlo.
Bylinky vynechám, ty si dávám čerstvě utržené přímo do pokrmu.
Bylinková sůl mně opět připadaá jako předražená chemie.
Toho česneku bych tam asi také dala více. Když už mazat mixér (sekací robot), ať to stojí za to.
1 svazek petržele??? Nať, kořen, či celou?
Dobrý nápad - dala jsem si do oblíbených
1 příspěvek 22.9.11 20:08
Ivane toho česneku je tam dost. Je to pěkně vyvážené - jsou tam cítit i ty bylinky.
69 příspěvků 22.9.11 18:59
Mno, to stojí za vyzkoušení. Ovšem toho česnku bych tam dal asi tak třikrát víc
.