Recept Želé z manga a maracuji

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Želé z manga a maracuji

Postup

1. Namočíme želatinu. Oloupané mango rozpů­líme a vykrojíme pecku. Dužinu rozmixujeme a doplníme do objemu 500 ml maracujovým džusem. Přimícháme vanilkový cukr a citrono­vou šťávu. 2. Želatinu rozpustíme na pánvi a poté ji vmí­cháme do ovocné dřeně. Ovocnou hmotu napl­níme do nákypových formiček a chladíme zhru­ba 3 hodiny. 3. Z rozpůlené papáje vybereme lžičkou semena a dužinu nakrájíme na plátky. Mascarpone hlad­ce rozetřeme s mandlovým likérem a ochutíme skořicí. Ztuhlé želé vyklopíme na dezertní talíř­ky, ozdobíme papájí, mandlovým krémem a po­sypeme pistáciemi.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 19.11.01 vloženo
  • 4834x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 6 plátků želatiny
  • 2 zralá manga
  • 250 ml maracujového džusu
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 citron
  • 1 zralá papája
  • 150 g mascarpone (nebo lučiny)
  • 3 lžíce mandlového likéru
  • mletá skořice (lze vynechat)
  • 1 lžíce sekaných pistácií

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Želé z manga a maracuji

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz