Recept Zelák (točenice z chlebového těsta se zelím)
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Droždí necháme vykynout v troše vlažné vody a přidáme ho do prosáté mouky, přimícháme ocet, cukr, sůl, kmín a vlažnou vodu. Dobře propracujeme v tužší těsto, které necháme 15 minut kynout. Pak ho znovu prohněteme, rozdělíme na 4 díly a z každého vytvoříme váleček, který po celé délce zploštíme rukou a pokryjeme vrstvou kyselého zelí. Oba konce zatočíme do středu. Na tukem vymazaném a moukou posypaném plechu necháme zatočené placky ještě asi 15 minut kynout. Poté je potřeme studenou vodou a asi 30 minut pečeme při teplotě 120° C. Když začne kůrka růžovět, potřeme ji studenou vodou a posypeme strouhaným sýrem. Čerpáno z mimořádného čísla Praktické ženy - Bylinková abeceda (2/2001).
Recept je z kategorií: Moučníky
- 31.08.04 vloženo
- 4416x zobrazeno
Ingredience
- 1 kg žitné mouky
- 6 dl vlažné vody
- 60 g droždí
- 3 KL kmínu
- 3 PL octa
- 3 KL soli
- 1 KL pískového cukru
- kyselé zelí pro náplň
- strouhaný sýr na posypání
- tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Zelák (točenice z chlebového těsta se zelím)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Zelák (točenice z chlebového těsta se zelím)
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Pečení různých chlebových dobrot (včetně klasických chlebů) je u nás doma hodně oblíbené … v nejbližší době tento recept vyzkouším … díky Pendo