Recept Žebrákův ruský kaviár - Baklazhanaja ikra

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Žebrákův ruský kaviár - Baklazhanaja ikra

Postup

Rozříznout baklažán vpůli a potřít ho trochou oleje. Položit do mělké zapékací misky a tu vložit do předem vyhřáté trouby na 180°C a péc po 20-25min., nebo až je baklažán měkký. Lžicí vydloubat dužinu, pomocí vidličky ji rozetřít a uschovat ji na později. Oloupat cibuli a posekat ji nadrobno. Osmažit ji s nakrájenámi houbami na másle. Přilít vodku nebo sherry a odstavit. Smíchat bylinky s Quark, nebo jiným tvarohovým sýrem. Přidat zchladlou houbovou směs, baklažán a nacpat vše do kameninového hrníčku. Povrch stejnoměrně rozetřít a udělat do něho kolečko. Přikrýt. Nechat v chladničce do druhého dne, ale ještě lépe po několik dní. Podávat s žitným selským chlebem.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 25.01.05 vloženo
  • 9472x zobrazeno

Ingredience

  • 1 malý baklažán
  • 1 cibule
  • 350g směsi různých hub
  • 100g másla
  • 1 štamprdle vodky nebo sherry
  • 1 snítka posekaného každého, petržele, estragonu a majoránky, nebo sušené
  • 150g Quark (trochu štiplavý německý krémový nízkotučný sýr), nebo Fromage blanc, jemný nízkotučný francouzký sýr, nebo nízkotučný tvaroh

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žebrákův ruský kaviár - Baklazhanaja ikra

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
amelka
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Žebrákův ruský kaviár - Baklazhanaja ikra.

Ahoj, měly jsme s kamarádkama o víkendu ruskou party, tak jsem připravila právě tento „kaviár“ a k tomu jsem upekla ruský bramborový chléb. Neměla jsem sice na kaviár potřebné množství hub, ale všem moooc chutnal. Bylo to fakt vynikající, vřele doporučuji. Ještě jsme okusily bliny, syrníky, vše jsme zalévaly vodkou :o) PARÁDA!!!

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Kltko...

dobře se Ti podařilo mě rozesmát. Víš co, ten recept mně napsali v Petrohradě, ale anglicky a já to tu přeložila do češtiny. Není divu, že se tam vloudila chybyčka, valstně chyba, hi hi hi ;o)))

Dobrou noc na Slovensko!

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Hehe

baklažannaja ikra - baklažánový kaviár
nepoužite baklažán, nepoužite kaviár ! :o)))
recepty stařenky oggové, alá ryba nafučík (či ako ju nazvali) :o)

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Žebrákův ruský kaviár - Baklazhanaja ikra.

Niko, oni nakreslí nahoře jenom kruh, ale já se zapomněla zeptat proč to dělají !? Ví to někdo? Je to jenom ozdoba?! Nejspíš by se nic nestalo, kdyby se ten kruh nenakreslil ;o)

kltko, znělo to dobře, baklazhanaja ikra bez baklažánů, že ano ?! Recept byl však takto opravdu napsaný a také jsem ho přesně přeložila. No, ale že těch receptů na falešný kaviár mám několik, tak jsem ten baklažán přidala stejným způsobem, jako je v jiných receptech ;o)

Pěkný večer Vám oběma!

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Žebrákův ruský kaviár - Baklazhanaja ikra.

Babi,
baklažannuju ikru, ako si jej chuť z Ruska pamätám, naozaj bolo cítiť viac baklažánom (lilkem), ako hubami. Nechýba niečo v recepte? :o)

Labužník nika02
94 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Žebrákův ruský kaviár - Baklazhanaja ikra.

Babi,
to mám v kameninovém hrnku s naplněnou hmotou udělat díru skrz hmotu? A proč? Díky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz