Recept Žebrácký řízek v bramboráku (těstíčku)

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Žebrácký řízek v bramboráku (těstíčku)

Postup

Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme si bram­borákové těsto (všechny výše uvedené přísady a na struhadle nastrouhané brambory). Olej na pánvi rozehřejeme, rozetřeme slabou vrstvu těsta, na něj položíme naklepaný osolený a mírně opepřený plátek masa a opět překryjeme vrstvou bramborákového těsta po celé ploše i okrajích (aby se těsto spojilo). 1-2 minuty prudce zapékáme, potom stáh­neme teplotu na minimum a opékáme asi 10 minut. Opatr­ně obrátíme a opět opékáme 10 minut. Bramborák by neměl být připálený, ale upečený do­zlatova a křupavý. Příloha - nejlépe vychutnáme samostatně se zeleninovou ob­lohou, případně podáváme růz­ně upravené brambory a zeleni­nový salát, na zapití pivo. Řízky také můžeme obalo­vat a smažit v sýrovém těstíč­ku. Na přípravu 4 řízků potře­bujeme 1 vejce, 2 lžíce mléka, 30 g sýra na strouhání, 20 g hladké mouky, sůl, olej na smažení. Vejce řádně rozšlehá­me s mlékem, moukou a solí a vmícháme do nich najemno nastrouhaný sýr. Řízky nakle­peme, osolíme, obalíme v těs­tíčku a hned vkládáme do roz­páleného oleje. Smažíme po obou stranách dozlatova. Příloha - bramborové hranol­ky, vařené brambory, kaše, ze­leninový salát.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 16262x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety nebo řízky
  • 400 g brambor
  • podle chuti stroužky česneku
  • sůl
  • špe­tička kmínu
  • menší špetka v prstech rozemnuté majo­ránky
  • 1 vejce
  • 2 zarovnané lžíce hladké mouky (někde se dává hrubá)
  • sůl
  • olej na opé­kání
  • drcený pepř.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žebrácký řízek v bramboráku (těstíčku)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Žebrácký řízek v bramboráku (těstíčku)

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Garf,

no ale nejen na valašsku taky v Přerově, Olomouci a okolí, víš? ;-D

garf
49 příspěvků 25.1.09 03:43
Eleen,

tak jest - na Valašsku se tato dobrota podává pod „heslem“ Ondráš

Eleeen
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Žebrácký řízek v bramboráku (těstíčku) - esme

taky mi to něco připomíná: ONDRÁŠ!!!!
viz Tvůj odkaz…

esmeralda
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žebrácký řízek v bramboráku (těstíčku)

Tak tohle mi něco připomíná.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz