Recept Žebrácké vepřové kotlety I

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, posypeme mletou paprikou. Na třech lžících rozehřátého oleje je po obou stranách opečeme. Mezitím na zbytku oleje opečeme drobně nakrájenou cibuli a přidáme ji ke kotletám. Podlijeme částí vína, zmírníme plamen a pomalu dusíme. Podle potřeby podléváme dalším vínem a kotlety občas obrátíme. Ke konci dušení přidáme drobně nasekaný česnek a zbytek vína. Odkryjeme a šťávu vysmahneme na tuk. Na talíři každou kotletu potřeme hořčicí a posypeme silnou vrstvou ementálu. Podáváme s opečenými brambory a poléváme vypečenou šťávou. *Tip:* Další možností je změnit víno na červené, v tom případě dostanou kotlety tmavší barvu.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky

Nahlásit recept

  • 27.11.01 vloženo
  • 12745x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety
  • sůl
  • lžička papriky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 větší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 0,2 l bílého vína
  • 4 lžíce hořčice
  • 150 g ementálu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žebrácké vepřové kotlety I

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz