Recept Žebírka ve švestkové marinádě

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Žebírka ve švestkové marinádě

Postup

Žebírka rozsekáme, vložíme do osolené vařící vody a povaříme 25 minut.
Z oleje, povidel, pomerančové šťávy, sojové omáčky, utřeného česneku, nastrouhaného zázvoru, jemně posekané feferonky a soli vyšleháme marinádu, do které vložíme horká, okapaná žebírka.
Cibulku nakrájíme na kolečka a přidáme k masu. Necháme marinovat do druhého dne v hlubším pekáči (občas otočíme, nebo přelijeme marinádou).
Druhý den pekáč přesuneme do trouby nebo pod gril a upečeme. Pokud chceme vytvořit omáčku, která je mimochodem výtečná, na závěr zasypeme marinádový výpek granulovanou jíškou, promícháme a ještě na chvíli necháme v troubě provařit.

Pozn.: Měla jsem možnost přidat kolečka marinovaných koktejlových rajčátek s česnekem podle Bedly zde z Labužníka a domnívám se, že omáčku chuťově pozvedly.

Recept je z kategorií: Žebírka


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.01.08 vloženo
  • 10250x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1,5 kg vepřových žebírek
  • 50 ml oleje
  • 5 lžic švestkových povidel
  • 7 lžic sójové omáčky
  • 200 ml pomerančové šťávy nebo 100% džusu
  • asi 2 cm kousek čerstvého zázvoru
  • 4 stroužky česneku
  • 1 feferonka nebo lžička feferonkové pasty
  • 2 stonky zelené cibulky
  • sůl
  • případně lžička světlé granulované jíšky

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žebírka ve švestkové marinádě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
oldsoft
682 příspěvků 30.01.10 21:41
Re: Žebírka ve švestkové marinádě

A zdaleka nejlepší je psát do nadpisu něco konkrétnějšího, než Re: cept, Re: akce a podobně, jelikož v seznamu příspěvků pak není poznat, jaký recept je komentován.

 
van.Thomas
191 příspěvků 30.01.10 19:51
Re: cept:

…a úplně nejlepší příloha je k tomu domácí olivový chléb.

 
van.Thomas
191 příspěvků 30.01.10 19:50
Re: cept:

Je to opravdu báječné.

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Žebírka ve švestkové marinádě - marinádou jsem nadšen

Ač nejsem tím největším příznivcem žebírek (i když můžu, samozřejmě), tak s touto marinádou… ta marináda ze švestkových povidel mě nadchla!

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz