Recept Žebírka ve švestkové marinádě

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Žebírka ve švestkové marinádě

Postup

Žebírka rozsekáme, vložíme do osolené vařící vody a povaříme 25 minut. Z oleje, povidel, pomerančové šťávy, sojové omáčky, utřeného česneku, nastrouhaného zázvoru, jemně posekané feferonky a soli vyšleháme marinádu, do které vložíme horká, okapaná žebírka. Cibulku nakrájíme na kolečka a přidáme k masu. Necháme marinovat do druhého dne v hlubším pekáči (občas otočíme, nebo přelijeme marinádou). Druhý den pekáč přesuneme do trouby nebo pod gril a upečeme. Pokud chceme vytvořit omáčku, která je mimochodem výtečná, na závěr zasypeme marinádový výpek granulovanou jíškou, promícháme a ještě na chvíli necháme v troubě provařit. Pozn.: Měla jsem možnost přidat kolečka marinovaných koktejlových rajčátek s česnekem podle Bedly zde z Labužníka a domnívám se, že omáčku chuťově pozvedly.

Recept je z kategorií: Žebírka

Nahlásit recept

  • 26.01.08 vloženo
  • 11429x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1,5 kg vepřových žebírek
  • 50 ml oleje
  • 5 lžic švestkových povidel
  • 7 lžic sójové omáčky
  • 200 ml pomerančové šťávy nebo 100% džusu
  • asi 2 cm kousek čerstvého zázvoru
  • 4 stroužky česneku
  • 1 feferonka nebo lžička feferonkové pasty
  • 2 stonky zelené cibulky
  • sůl
  • případně lžička světlé granulované jíšky

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žebírka ve švestkové marinádě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Žebírka ve švestkové marinádě

oldsoft
682 příspěvků 30.1.10 21:41
Re: Žebírka ve švestkové marinádě

A zdaleka nejlepší je psát do nadpisu něco konkrétnějšího, než Re: cept, Re: akce a podobně, jelikož v seznamu příspěvků pak není poznat, jaký recept je komentován.

van.Thomas
193 příspěvků 30.1.10 19:51
Re: cept:

…a úplně nejlepší příloha je k tomu domácí olivový chléb.

van.Thomas
193 příspěvků 30.1.10 19:50
Re: cept:

Je to opravdu báječné.

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Žebírka ve švestkové marinádě - marinádou jsem nadšen

Ač nejsem tím největším příznivcem žebírek (i když můžu, samozřejmě), tak s touto marinádou… ta marináda ze švestkových povidel mě nadchla!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz