Recept Žebírka ve švestkové marinádě

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Žebírka ve švestkové marinádě

Postup

Žebírka rozsekáme, vložíme do osolené vařící vody a povaříme 25 minut.
Z oleje, povidel, pomerančové šťávy, sojové omáčky, utřeného česneku, nastrouhaného zázvoru, jemně posekané feferonky a soli vyšleháme marinádu, do které vložíme horká, okapaná žebírka.
Cibulku nakrájíme na kolečka a přidáme k masu. Necháme marinovat do druhého dne v hlubším pekáči (občas otočíme, nebo přelijeme marinádou).
Druhý den pekáč přesuneme do trouby nebo pod gril a upečeme. Pokud chceme vytvořit omáčku, která je mimochodem výtečná, na závěr zasypeme marinádový výpek granulovanou jíškou, promícháme a ještě na chvíli necháme v troubě provařit.

Pozn.: Měla jsem možnost přidat kolečka marinovaných koktejlových rajčátek s česnekem podle Bedly zde z Labužníka a domnívám se, že omáčku chuťově pozvedly.

Recept je z kategorií: Žebírka


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.01.08 vloženo
  • 10419x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1,5 kg vepřových žebírek
  • 50 ml oleje
  • 5 lžic švestkových povidel
  • 7 lžic sójové omáčky
  • 200 ml pomerančové šťávy nebo 100% džusu
  • asi 2 cm kousek čerstvého zázvoru
  • 4 stroužky česneku
  • 1 feferonka nebo lžička feferonkové pasty
  • 2 stonky zelené cibulky
  • sůl
  • případně lžička světlé granulované jíšky

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Žebírka ve švestkové marinádě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
oldsoft
682 příspěvků 30.01.10 21:41
Re: Žebírka ve švestkové marinádě

A zdaleka nejlepší je psát do nadpisu něco konkrétnějšího, než Re: cept, Re: akce a podobně, jelikož v seznamu příspěvků pak není poznat, jaký recept je komentován.

 
van.Thomas
191 příspěvků 30.01.10 19:51
Re: cept:

…a úplně nejlepší příloha je k tomu domácí olivový chléb.

 
van.Thomas
191 příspěvků 30.01.10 19:50
Re: cept:

Je to opravdu báječné.

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Žebírka ve švestkové marinádě - marinádou jsem nadšen

Ač nejsem tím největším příznivcem žebírek (i když můžu, samozřejmě), tak s touto marinádou… ta marináda ze švestkových povidel mě nadchla!

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz