Recept Žebírka v pálivém, kořeněném čaji

(Hodnoceno 1x) ChefBronia Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Žebírka v pálivém, kořeněném čaji

Postup

Žebírka osolíme, opepříme a potřeme pálivou omáčkou rozmíchanou s hnědým cukrem. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, žebírka do hněda opečeme a vyjmeme. Na výpeku osmažíme cibuli,česnek a zázvor , přilejeme víno a bobkový list a nechame odpařit na cca 1/2 objemu. Vrátime žebra a vše zalejeme připraveným čajem. Přivedeme k varu, přikryjeme a na malém plameni necháme bublat až maso skoro odpadává od kosti. Vyndáme žebra, bobkový list a zázvor vyhodíme, omačku pokuď to potřebuje odpaříme a ponorným mixérem rozmixujeme do hladka. Já tento krok vynechávám , ať si každý svůj bobkový list vyloví sám a cibule a česnek v pevném stavu mi nevadi a na prezentaci to taky nevadí. Podávám se sushi rýži, rýži obyč. a zázvorovým okurkovým salátem

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 28.01.09 vloženo
  • 6059x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15+1 hodina

Ingredience

  • Na žebírka -1kg vepŕových žeber, rozdělené na jednotlivé žebra a v půlce přeseknuté
  • sůl, pepř, hnědý cukr a pálivá omáčka- ja používám chilli habanero (pálí dost dobře)-lze vynechat
  • Na čaj-1/2 litru uvařeného černého čaje, 4 lžíce soyové omáčky, 2 lžíce hnědého cukru -smíchat
  • 1cibule na proužky, 5-6 stroužků česneku na jemné plátky, 3-4 (1 cm každý) špalíčky čerstvého zázvoru, 2 bobkové listy
  • 250 ml bílého vína
  • olej na opečení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

pivovar 21.9.10 20:26

Uvařil jsem tento recept,trochu upravený,v kulinářském pořadu naší místní televize.Od té doby to musím vařit pořád… :-)
http://rivne1.tv/Info/?…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Žebírka v pálivém, kořeněném čaji

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Žebírka v pálivém, kořeněném čaji

gmp
1603 příspěvků 12.8.13 01:35
+!

Jak mi tohle mohlo utect. Nechápu. Pivovare, ty brambory co k tomu si dělal, tak ty stojej za extra recesspis. :potlesk: Пржемисл je jednička, skvěle uvaříno.

pivovar
2 příspěvky 21.9.10 20:26

Uvařil jsem tento recept,trochu upravený,v kulinářském pořadu naší místní televize.Od té doby to musím vařit pořád… :-)
http://rivne1.tv/Info/?…

marmelada
1642 příspěvků 29.1.09 18:18
Re: Žebírka v pálivém, kořeněném čaji

Kdysi jsem v jedné „číně“ jedla pálivá žebírka. Pokoušela jsem se najít a vyzkoumat recept na ně. Marně. Tohle zkusím, mohlo by to být ono!

Přidám malý fígl na půlení žebírek. Vždycky jsem s tím bojovala a pak jsem někde v TV viděla návod: Žebírka nejprve nasekneme velkým nožem nebo sekáčkem z vnitřní strany, poté otočíme a sekneme z vnější strany. A hotovo. Jde to opravdu dobře, žebírka už nepruží.

Eja
3869 příspěvků 29.1.09 01:42
Re: Žebírka v pálivém, kořeněném čaji

Jdu shánět žebírka - to je nádhera.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz