Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
dorsch Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Bůček vydatně nasolte, vydatně potřete nahrubo rozmačkaným česnekem, drceným jalovcem, (vše oboustranně) posypte cibulí a kmínem, zababalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 24, lépe 48 hod. odležet v ledničce. Rozbalte, podlijte a pečte jako normální vepřovku. To vám snad vysvětlovat nemusím... Je zvláštní, že z toho neleze ani moc česneku a ani jalovce...
Recept je z kategorií: Vepřové maso
knedlík (H nebo B) +zelí
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
24.3.12 14:48
Přidala jsem bobkový list.
Ze šťávy z pečene jsem slila tuk, výpek zaprášila hladkou moukou,
osmahla, zalila vodou a provařila, nakonec jsem vrátila slitý omastek,
přidala dva stroužky česneku, dosolila.
V knize Petra Havlíčka - Jídlo jako životní styl - jsem našla recept
na Pyré z brambor a celeru, myslím, že tato příloha vyvážila kalorickou
hodnotu bůčku a navíc byla skutečně dobrá a
s pečení lahodila
Střední celer se oloupe, nastrouhá nahrubo a povaří v 1l vody
s trochou citronové šťávy.
Po 10 minutách se přidají oloupané na kousky nakrájené brambory a
společně se dovaří doměkka.
Scedíme vodu a zeleninu rozšťoucháme. Řapíkatý celer, v množství podle
chuti, se nakrájí na jemné plátky, spaří horkou vodou a přidá do
pyré.
Dochutí se solí, pepřem.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Zdivočelý bůček
recept na pyré: http://www.labuznik.com/recipe.php?… a řapíkatý celer přidejte, je zajímavý
740 příspěvků 21.2.10 03:12
Fuha, raz som robila morcacie prsia obalene v drtenom jalovci, bolo to horkeeeee No nemala by som uz odvahu na tento recept, ale ak niekto skusi, dajte vediet.