Recept Zbojnický guláš

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na uskvarenej slanine udusime pokrajanu cibulu, pridame mletu papriku a zalejeme trochou vody. Pokrajane maso vlozime do tohto zakladu, osolime, pridame feferonku, cesnak a razcu. Ked je maso makke, pridame pokrajanu kapustu, zemiaky,cistena, pokrajane dubaky a vsetko dovarima.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 30.04.02 vloženo
  • 7532x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g beranieho masa (moze byt hovadzie)
  • 100g udenej slaniny
  • 1 vacsia cibula
  • strucik cesnaku
  • razca (kmin)
  • 1 feferonka
  • mleta paprika
  • 1 hlavkova kapusta
  • 4 ocistene zemiaky
  • 2 cerstve dubaky

Doporučená příloha

  • Domaci chlieb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zbojnický guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
rastoba
492 příspěvků 04.05.02 16:13
Dubak

Ja su z Moravy a co je dubak rozumim :)))

babi
6360 příspěvků 03.05.02 12:53
Dubak je...

hribek. Asi proto, ze jsem z Moravy, nebyl mne tento termin neznamy. Koukam, ze mame neco spolecneho a to je slabost pro Slovaky. Mam nekolik receptu od velice dobreho pritele Stefo, napsane ve slovenstine a nepovazovala jsem za nutne je prekladat ze dvou duvodu. Vsichni rozumime slovensky (na rozdil od mluveni) a take jsem si vsimla, ze na Labuzniku se pohybuje nejeden Slovak. Neboj, zadny estonsky recept nemam, ale dalo by se to pro tebe zaridit…Francouzky skoro neumim, jenom rada varim a to hlavne ty venkovske recepty. A tak ti dekuji za pripominku, ze clovek nema povazovat veci ktere nahodou zna za samozrejmost. Mej se prima a na slysenou!

Tinami
166 příspěvků 25.01.09 03:43
Co je dubak?

Tedy Babi, ještě, že ty výborné francouzské recepty nepíšeš francouzsky. Natož, abys nám tu napsala nějaký estonský. Nic proti tomu, stále ještě rozumím a dokonce i vítám, protože mám pro Slováky slabost, ale jak se ti to stane, že při psaní receptu původem ze Slovenska najednou začneš i slovensky mluvit, resp. psát? Ale to jen na okraj, hlavně se chci zeptat, co je dubak. Jediné, co mne napadlo byl salát dubáček, ale to se mi do receptu nějak nehodí.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Květáková polévka Květáková polévka
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz