Recept Zbojnický guláš

(Hodnoceno 1x) Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zbojnický guláš

Postup

Na uskvarenej slanine udusime pokrajanu cibulu, pridame mletu papriku a zalejeme trochou vody. Pokrajane maso vlozime do tohto zakladu, osolime, pridame feferonku, cesnak a razcu. Ked je maso makke, pridame pokrajanu kapustu, zemiaky,cistena, pokrajane dubaky a vsetko dovarima.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 30.04.02 vloženo
  • 8604x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g beranieho masa (moze byt hovadzie)
  • 100g udenej slaniny
  • 1 vacsia cibula
  • strucik cesnaku
  • razca (kmin)
  • 1 feferonka
  • mleta paprika
  • 1 hlavkova kapusta
  • 4 ocistene zemiaky
  • 2 cerstve dubaky

Doporučená příloha

  • Domaci chlieb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 7.9.19 11:36

Pripravené z polovičnej dávky surovín, dubáký však použité dva. Mäso jahňacie.
Po pridaní nakrájanej kapusty som myslela, že kapusty bude strašne veľa, ale všetko spolu vytvorilo príjemnú chuť. Oplatí sa zopakovať.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Zbojnický guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zbojnický guláš

rastoba
492 příspěvků 4.5.02 16:13
Dubak

Ja su z Moravy a co je dubak rozumim :)))

babi
6360 příspěvků 3.5.02 12:53
Dubak je...

hribek. Asi proto, ze jsem z Moravy, nebyl mne tento termin neznamy. Koukam, ze mame neco spolecneho a to je slabost pro Slovaky. Mam nekolik receptu od velice dobreho pritele Stefo, napsane ve slovenstine a nepovazovala jsem za nutne je prekladat ze dvou duvodu. Vsichni rozumime slovensky (na rozdil od mluveni) a take jsem si vsimla, ze na Labuzniku se pohybuje nejeden Slovak. Neboj, zadny estonsky recept nemam, ale dalo by se to pro tebe zaridit…Francouzky skoro neumim, jenom rada varim a to hlavne ty venkovske recepty. A tak ti dekuji za pripominku, ze clovek nema povazovat veci ktere nahodou zna za samozrejmost. Mej se prima a na slysenou!

Tinami
166 příspěvků 25.1.09 03:43
Co je dubak?

Tedy Babi, ještě, že ty výborné francouzské recepty nepíšeš francouzsky. Natož, abys nám tu napsala nějaký estonský. Nic proti tomu, stále ještě rozumím a dokonce i vítám, protože mám pro Slováky slabost, ale jak se ti to stane, že při psaní receptu původem ze Slovenska najednou začneš i slovensky mluvit, resp. psát? Ale to jen na okraj, hlavně se chci zeptat, co je dubak. Jediné, co mne napadlo byl salát dubáček, ale to se mi do receptu nějak nehodí.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz