Recept Zbojnická krkovice v pomalém hrnci

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso nakrájíme na plátky, nasolíme, opepříme, opaprikujeme. Můžeme připravit předem a nechat odležet do druhého dne, ale není to nutné. Cibule nahrubo nakrájíme, taktéž i slaninu, dáme na dno pomalého hrnce, přidáme bobkové listy, sušené houby a nové koření. Přidáme maso a zalijeme vodou do výšky masa v hrnci. Dusíme na high asi 3 hod. Poté přidáme hladkou mouku rozmíchanou ve vodě a vaříme ještě asi hodinu.

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso

Nahlásit recept

  • 20.01.07 vloženo
  • 12707x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g krkovičky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100 g slaniny (anglické)
  • 20g hub
  • 2 cibule
  • sladká paprika
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • pepř.

Doporučená příloha

  • dušená rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zbojnická krkovice v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zbojnická krkovice v pomalém hrnci

klaaarka
222 příspěvků 29.1.12 15:12

Dneska jsem to vyzkoušela a moc dobré, manžel se jen oblizoval a já taky.

Milka
236 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice v pomalém hrnci

Tak to je dobře, že jste ten recept připoměly. Koupila jsem krásnou krkovici a přemýšlela co s ní. Díky.

gegina
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice v pomalém hrnci, Aničko

tak nad tím jsem taky přemýšlela :o) Ale protože houby máme rádi, naložené byly ve sklepě a sušené po ruce, tak jsem dala plné 3 hrstě těch sušených a bylo to akorát…

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice v pomalém hrnci, marmeládka,

pred pár dňami som experimentovala s PH a niečo veľmi podobné sa mi podarilo uvariť z pliecka, pridala som cesnak a trochu paradajkového pretlaku. Inak ako Ty. Len sa mi zdá, že nemyslíš 200 g sušených húb…
Maj sa fajn!
A.

gegina
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice v pomalém hrnci, marmeládo

po hodince se krásně rozvonělo a po 3 hodinkách už i náramně chutnalo. Ani jsem moc nezahušťovala, jen lehce. Náš Teo k tomu měl jeho oblíbenou bramborovou kaši, já rýži. S obojím je to dobré…Určitě se k receptu ještě vrátím.

Kely
186 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zbojnická krkovice v pomalém hrnci

Tohle vypadá zajímavě Marmeládko vyzkouším pro změnu s krkovice z divočáka, díky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz