Recept Zázvorový bůček

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zázvorový bůček

Úvod

lehce pikantní pomalu připravovaný bůček

Postup

Kůži nařezejte do mřížky (jako naprosto ideální se na tuto činnost jeví plátkový nůž na koberce). Vetřete do ze všech stran do masa i do kúže sul a pepř. Maso zabalte do alobalu spolu s na nudličky nakrájeným zázvorem a s nahrubo posekaným česnekem a cibulí. Pečlivě zabalte a dejte do rozpálené trouby na 180C na 1hodinu. Poté teplotu snižte na 150C a pečte ještě hodinu. Pak troubu vypněte a nechte cca 4 hodiny docházet. Pak dejte na pár hodin do chladna. Lze konzumovat jako studené, případně nechat pod grilem upéct do zlatova. Ideální nakrájené na tenké plátky s chlebem a okurkou

Nahlásit recept

  • 10.02.15 vloženo
  • 2571x zobrazeno

Čas přípravy

  • 24 hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1kg libového bůčku s kůží
  • cca 2cm zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 cibule
  • sůl pepř

Doporučená příloha

  • Chléb+ okurka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 20.2.15 19:24

Okořenila jsem podle receptu, v alobalu pekla při 150°C 2h, alobal otevřela, kůži nařezala (jde to podstatně líp, když je měkká) a bůček dopekla pod grilem do křupavé kůrky.
K večeři se salátem z polníčku, rukoly a paprik se zázvorovou zálivkou.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Simonnek 10.2.15 13:27

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Zázvorový bůček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zázvorový bůček

Eja
3861 příspěvků 13.2.15 08:04

@daduuja 4 hodiny je podle mne zbytečně moc, ale pokud se peče zabalené po celou dobu, tak nechat dojít v pomalu chladnoucí troubě není tak úplný nesmysl, chutě si „sednou“. Používám to u pomalu pečeného libového bůčku plánovaného k podávání za studena - ale bez kůže. Pokud s kůží, tak nakonec určitě rozbalit a udělat kůrčičku.

daduuja
1145 příspěvků 12.2.15 19:46

Pečení asi otočím, nejdřív málo, nakonec rozbalené, aby se udělala trošku kůrčička :-) Jen nevím, proč nechávat maso 4h ve studené troubě?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz