Recept Zázvorová tráva smažená - Fried Ginger grass

(Hodnoceno 1x) Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zázvorová tráva smažená - Fried Ginger grass

Úvod

Je to už pár let co jsem byla poprvé v Thajsku, a moc dobře si pamatuji na to první ochutnávání …a tohle beru jako skvost, třešničku na dortě, perličku. Tenkrát nám dali něco smaženého na „smaženém hnízdě“ a připomínalo to ptačí hnízdo, neuvěřitelně to křupalo, bylo to naprosto lahodné, mnohem zajímavější než ta masitá věc na tom, a od té doby na to nemohu zapomenout. Tenkrát mi to připomínalo smaženou citronovou trávu, tu jsem koupila a snažila jsem se recept opakovat ale byl to naprostý neúspěch, vše letělo do odpadků. Nedávno jsem ale na internetu narazila na něco, co by mohlo být tou tajnou ingrediencí, a ano - byl to zázvor ( nebo galangal ) !! … a jak pravím odjakživa, v jednoduchosti je síla … stačí jen trpělivost a láska k tomu, co děláte :-)) můj postup k přípravě zázvorové trávy :

Postup

Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky

Spaříme ve vařící vodě asi 2×

Osušíme v papírových ubrouscích

Smažíme do zlatova v malých dávkách

Použijeme jako přílohu k rybě, řízku nebo tempuře.

Můžeme posolit

Nahlásit recept

  • 16.11.14 vloženo
  • 2172x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Ingredience :
  • 1/2 kg zázvoru
  • olej
  • nůž
  • pevné nervy
  • papírové utěrky

Doporučená příloha

  • smažená ryba, kuře, tempura

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 19.11.14 21:17

Vyzkoušeli jsme s černými vejci pokapanými černým rýžovým octem, poprášenými černou solí kala nimak, výborné spojení.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

suzanka 16.11.14 20:01

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Zázvorová tráva smažená - Fried Ginger grass

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
suzanka
161 příspěvků 17.11.14 17:05

Wohouuu tak to nominuji na michelinskou hvezdu, skvely napad, genialni…

 
Eja
3831 příspěvků 17.11.14 09:50
Geniální

Suzanko :kytka:
Koketuji s myšlenkou svůj narozeninový Velmi čokoládový dort vylepšený podle Labužnice D. ještě korunovat decentním ozdobením tímhle(samozřejmě nesolit).
Omočit pár ještě horkých chomáčků ve hnědém cukru? nebo v čokoládě?
Mám ráda recepty s netušeným potenciálem, a tenhle podle mne mezi ně patří :mavam:
Dám vědět výsledky hokusů pokusů :mrgreen:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz