Recept Zázvorová tráva smažená - Fried Ginger grass

(Hodnoceno 1x) Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zázvorová tráva smažená - Fried Ginger grass

Úvod

Je to už pár let co jsem byla poprvé v Thajsku, a moc dobře si pamatuji na to první ochutnávání …a tohle beru jako skvost, třešničku na dortě, perličku. Tenkrát nám dali něco smaženého na „smaženém hnízdě“ a připomínalo to ptačí hnízdo, neuvěřitelně to křupalo, bylo to naprosto lahodné, mnohem zajímavější než ta masitá věc na tom, a od té doby na to nemohu zapomenout. Tenkrát mi to připomínalo smaženou citronovou trávu, tu jsem koupila a snažila jsem se recept opakovat ale byl to naprostý neúspěch, vše letělo do odpadků. Nedávno jsem ale na internetu narazila na něco, co by mohlo být tou tajnou ingrediencí, a ano - byl to zázvor ( nebo galangal ) !! … a jak pravím odjakživa, v jednoduchosti je síla … stačí jen trpělivost a láska k tomu, co děláte :-)) můj postup k přípravě zázvorové trávy :

Postup

Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky

Spaříme ve vařící vodě asi 2×

Osušíme v papírových ubrouscích

Smažíme do zlatova v malých dávkách

Použijeme jako přílohu k rybě, řízku nebo tempuře.

Můžeme posolit


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.11.14 vloženo
  • 2053x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Ingredience :
  • 1/2 kg zázvoru
  • olej
  • nůž
  • pevné nervy
  • papírové utěrky

Doporučená příloha

  • smažená ryba, kuře, tempura

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 19.11.14 21:17

Vyzkoušeli jsme s černými vejci pokapanými černým rýžovým octem, poprášenými černou solí kala nimak, výborné spojení.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

suzanka 16.11.14 20:01

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Zázvorová tráva smažená - Fried Ginger grass

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
suzanka
161 příspěvků 17.11.14 17:05

Wohouuu tak to nominuji na michelinskou hvezdu, skvely napad, genialni…

 
Eja
3811 příspěvků 17.11.14 09:50
Geniální

Suzanko :kytka:
Koketuji s myšlenkou svůj narozeninový Velmi čokoládový dort vylepšený podle Labužnice D. ještě korunovat decentním ozdobením tímhle(samozřejmě nesolit).
Omočit pár ještě horkých chomáčků ve hnědém cukru? nebo v čokoládě?
Mám ráda recepty s netušeným potenciálem, a tenhle podle mne mezi ně patří :mavam:
Dám vědět výsledky hokusů pokusů :mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz