Recept Zázvorová polévka

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zázvorová polévka

Postup

Celý čerstvý zázvor nakrájíme a zpěníme ho na trošce tuku. Přidáme nakrájené párky, nastrouhanou mrkev a zalijeme drůbežím vývarem. Potom ochutit chilli kořením, jsk kdo má rád a osolíme. Nakonec do polévky zavaříme skleněné nudle a dáme nasekanou petrželku, nebo pažitku a již nevaříme. Polévku je možné umixovat, než se zavaří nudle a bude krémovější. Pak lze opéct chleba či housku nakrájenou na čtverečky. Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Speciální polévky

Nahlásit recept

  • 02.05.08 vloženo
  • 7191x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut (R)

Ingredience

  • Čerstvý zázvor
  • 2 nožičky párků
  • 1 velká mrkev, nebo 2 menší
  • na špičku nože chilli
  • 1 slepičí bujón
  • sůl
  • skleněné nudle
  • trochu tuku

Doporučená příloha

  • houska, rohlík…,nebo až hlavní jídlo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 07.05.13 15:44

Místo párků jsem dala rozkvedlané vajíčko, nudlí jen hrst… Zato jsem přidala ještě posekané kopřivy a hrst sedmikrásek na ozdobu ;)
Zázvor mám v polévkách moc ráda, místo bujonové kostky jsem použila vývar z kuřecích srdíček.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Zázvorová polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2315 příspěvků 07.05.13 15:51

K tomu zázvoru…autorka píše „celý čerstvý zázvor“ ;)
Ale to je široký pojem. „Celý“ může být jak poslední kousek kořene, tak i čerstvě koupený či ve skleníku vydloubnutý obr :mrgreen:
Takže pro začátečníky: na tuto dávku (cca litr polévky) bohatě stačí kousek kořene cca 2 cm dlouhý, přibližně 2 cm průměr.
Kdo zázvor hůř snáší, stačí mu ještě míň a naopak… ;) Ale nepřeháněla bych to, jinak bude polévka palčivá, což snese málokdo…

Zázvor nejlíp vynikne v drůbeží či mrkvové polévce…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz