Recept Zázvorky- anglicke

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zázvorky- anglicke

Postup

Tuk, cukr, vanilkový cukr, koření a vejce ušleháme do pěny a pak zpracujeme s moukou, škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Těsto dáme asi na dvě hodiny do chladu. Pak jej vyválíme asi na 5 mm silný plát. Vypichujeme srdíčka o velikosti asi 5 cm. Pečeme 10 až 12 minut v rozehřáté troubě na 175°C. Polevu nebo čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni. Třetinou polevy naplníme mikroténový sáček, u kterého odstříhneme malý růžek a polovinu sušenek ozdobíme. Ostatní sušenky potřeme celé zbytkem polevy. Z tohoto množství vytvoříme asi 30 kousků.

Recept je z kategorií: Cukroví vykrajované

Nahlásit recept

  • 05.11.03 vloženo
  • 10493x zobrazeno

Ingredience

  • Na těsto:
  • 100 g másla nebo rostlinného tuku
  • 80 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 2 kávové lžičky mletého zázvoru
  • 1 vejce
  • 75 g polohrubé mouky
  • 25 g bramborové moučky
  • 1 kávovou lžičku prášku do pečiva
  • Na zdobení:
  • 100 g čokoládové polevy nebo čokolády na vaření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zázvorky- anglicke

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zázvorky- anglicke

Pokud netrváte na klasickém zázvorkovém tvaru, dá se tohle těsto s úspěchem stříkat na plech ajko úhledné věnečky.
Co se těsta týče, dávám zá:,–(ně máslo, místo prášku používám amonium jako Danda a těsto zpracovávám ve vodní lázni a pak ještě venku šlehám do schladnutí. Je to děsná piplačka, vyplatí se jen pro milovníky tohohle pečiva ;).

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Zázvorky- anglicke

Na zázvorky mám trochu jiný recept, s amoniem, vykrájené na plechu nechávám do druhého dne zaschnout, pak teprve peču. Musí se rozležet.

zvedava
25 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zázvorky- anglicke

možná se sem už nepodíváš, je to přece jen delší doba :-), ale tento recept je z Tiny, kdysi dávno a taky jsem je zkoušela a máš pravdu, těsto je velmi měkké až lepivé, tak jsem si trochu poradila tak, že jsem vyvalovala jen malé kousky, klidně jsem podsypala také polohrubou mouku a „nějak " jsem je "smontovala“. Tvar držely i po upečení, dělala jsem srdíčka, nikoli klasický tvar a byly opravdu moc dobré. Vztekala jsem se u toho vždy, teď už je nedělám… Jsou opravdu jiné, než ty křupavé, které znám od své babičky - to bylo těsto spíš jakoby rakvičkové a byly také tak vyfouklé, strašně dobré, ale recept, bohužel, je někde na nebíčku…

salgo
146 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zázvorky- anglicke

Milá Pampeliško,
zkoušela jsem tenhle recept, ale nějak se mi nevyvedl, těsto bylo moc nadýchané a lepivé, témeř se z něj nedalo nic vykrojit a pak se to stejně rozteklo. Ale chuťově vyborné. A protože je fakt moc dobré, chci je přístí rok upéct zas, prosím porad, kde jsem udělala chybu. Máslo a cukr jsem vyšlehala do světla do pěny, jak na třenou bábovku. Má se to tak, nebo jen smíchat. Nebo tam patří víc mouky? Díky salgo

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz