Recept Závitky z čínského zelí s masem

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Závitky z čínského zelí s masem

Postup

1. Čínské zelí povaříme v osolené vodě asi 5 min. Odlomíme osm velkých vnějších listů a seřízne­me jejich tlusté řapíky. Zbytek zelí nadrobno na­krouháme. 2. Housku namočíme do vody a vymačkáme. Oloupeme cibuli, rajčata spaříme horkou vodou a rovněž oloupeme. Cuketu očistíme a omyjeme, vše jemně pokrájíme a smícháme s houskou, na­krájeným zelím a mletým masem. 3. Nádivku rozdělíme na zelné listy, zavineme je a stočíme. Pažitku vložíme nakrátko do horké vo­dy a pak s ní zelné závitky svážeme. 4. Závitky vložíme do vymazaného pekáče a po­sypeme kmínem. Přikryté je pečeme asi 15 min. při 180 °C a pak je vyjmeme z pekáče.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 16.02.02 vloženo
  • 7392x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 čínské zelí
  • sůl
  • 1 tvrdá houska
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 cuketa
  • 500 g mletého masa
  • pepř
  • majoránka
  • 1 svazek pažitky
  • kmín
  • 1 balíček rajské omáčky v prášku
  • 2 lžíce rybízového želé

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

bajoo 06.02.16 15:27

No nevím, zřejmě se konec receptu ztratil. Po 15 minutách pečení byly závitky ještě téměř syrové, navíc nikde není napsáno, jak a kdy zpracovat rajskou omáčku.
Závitky jsem pekl asi 40 minut, pak jsem je vyndal, do výpeku jsem přidal protlak a kečup (omáčku v prášku jsem neměl), do vzniklé omáčky jsem závitky vrátil a pekl ještě asi 20 minut. Náplň jsem ještě navíc okořenil grilovacím kořením a italskými bylinami, bez toho měla nevýraznou chuť.
Chuťově byly závitky dobré, ale čínské zelí bylo téměř nepoživatelné. Nevím, jestli jsem někde neudělal chybu, kromě řapíků jsem seřízl i silnější žebra, ale přesto mě připadalo, že se snažím překrojit a rozžvýkat provázky. Z normálního zelí by byly závitky určitě lepší, u něho se mi to nikdy nestalo.

Diskuse k receptu Závitky z čínského zelí s masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Mrkvový salát Mrkvový salát
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz