Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Alis Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Omytý špenát oblanšírujeme v osolené vodě, přecedíme a ochladíme ve vodě studené, necháme okapat. Žampiony otřeme a nakrájíme na velmi tenké plátky i s nožičkami. Z vinné klobády vymačkáme obsah a zhodnotíme jeho konzistenci - pokud je přiměřeně vláčná a vlhká, aby se dala natírat, je přesně taková, jakou bychom pořebovali. Pokud je příliš hustá, nezbývá, než opatrně naředit (kapkou smetany či bílého vína). a vidličkou našlehat. Plátky masa osolíme a opepříme, poklademe lístky špenátu a potřeme náplní. Zavineme, zajistíme jehlami či ovážeme provázkem. V pekáčku (nejlépe tepflonovém) rozehřejeme máslo a přidáme prolisovaný česnek, necháme krátce osmahnout, jen tak, aby zavoněl. Závitky opečeme na česnekovém másle ze všech stran a podlijeme bílým vínem. Pečeme v nezakryté pekáčku, po cca 20 - 25 minutách přidáme nakrájemé žampióny a dál pečeme dalších cca 20 minut. Ve chvíli, kdy usoudíme, že jsou závitky měkké, vyjmeme je z pekáčku a udržujeme je v teple. Do vypečené šťávy přilijeme smetanu a necháme chvíli povařit. Podle chuti dosolíme, dopepříme a ochutíme citronovou kůrou.
Recept je z kategorií: Krůta či krocan
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Závitky se špenátem a vinnou klobásou
kdybys tam necpala tu zrádnou špenátinu tak bych ti to i pochválil, ale takhle! Miloš
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Tvůj recept se mi líbí, tak ho ukládám. Protože tu mám krůtí prsa, tak to zřejmně ještě do vánoc spáchám. Díky za recept! T.