Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z kýty nařežeme proužky o rozměrech cca 20 x 5 cm, naklepeme a velmi mírně osolíme. Z vnitřní strany potřeme feferonovou pastou, položíme plátek paprikové slaniny zhruba stejných rozměrů a vložíme špalíček (1/4) klobásy, kolem které maso se slaninou ovineme. Spíchneme z boku párátkem. Očka naklademe do zapékací misky vymazané máslem, poklademe vločkami másla, přikryjeme poklicí či alobalem a dáme pomalu péci. Vedle uvaříme ve slané vodě brambory. Na sádle osmažíme nakrájenou cibulku dozlatova. Do horkých brambor zakňucháme cibulku a překrájené zakysané zelí. Držíme v teple. Do výpeku z oček přidáme 2-3 lžíce creme fraiche nebo zakysané smetany a necháme přejít varem. Na kopeček šťouchaných brambor dáme očko a přelijeme šťávou. Pozn. Je to jídlo, které opravdu spraví chuť po silvestrovské noci či jiných oslavách. Jako polévku před ním dělám zpravidla česnečku.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Závitky Flamendr
Velkorysost Tě šlechtí. Zkus to uvařit, kamarádi tě budou svatořečit. Pokud ovšem k tomu koupíš pár piv.
65 příspěvků 25.1.09 03:43
Vidíš já ti to nehaním. Mně se ten recept líbí.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Celé je to veľmi hezké…
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Hezký výraz - zakňucháme