Recept Zavináče na gril

anci Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Tohle je trošku slavnostnější bašta, tak nešetřete na kvalitě surovin, včetně vína. Budete ho přeci pít i vy k vaření, ne? Takže: necháme si otevřít láhev a nalít sklenku a jdeme na to. Filet jemně prošťáráme pinzetkou kvůlivá kostím a nakrájíme napříč na špalíky, takový větší rybí prsty by to měly být. Pokapeme cirónovou šťávou, opepříme, pokapeme troškou vína a každý zavineme plátkem pancetty, spíchneme kouskem rozmarýnu, nebo svážeme provázkem. Trochu oleje smícháme s najemno nakrájeným česnekem (ne moc, stačí jeden stroužek) a tím lehce popatláme zavinutý rybičky. Uložíme do chladu, jen na dobu než uděláme omajdu, ne déle! Na omajdu rozplácneme 3 stroužky česneku, nakrájíme šalotku a obojí pomaličku smažíme na másle. Přidáme na jemné plátky nakrájený lilek (vždy malý, pevný - takové nemusíte prosolovat kvůli hořkosti) a lístky rozmarýnu a dusíme s přidáváním bílého vína. Osolíme, opepříme, konzistence by měla být trochu mazlavá. Přidáním panáka bílého sladšího sherry vůbec nic nezkazíme. Rozpálíme troubu či gril, rybičky vyndáme z chladu. V troubě: do pekáčku rozložíme rozmarýn, na to poklademe zavináče, mezi vložíme čtvrtky citrónu. Nepodléváme a pečeme s obracením. Pancetta by měla být do křupava, rybička tak akorát šťavnatá. Na grilu: rovnou na gril, ogrilovat i kolečka citrónu a mašlovat větvičkami rozmarýnu (nebo do uhlíků hodit větvičky rozmarýnu). Podáváme s omajdou, grilovanou polentou, italským chlebem, salátem a samozřejmě bílým vínem.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 11.08.06 vloženo
  • 4127x zobrazeno

Ingredience

  • vyšší filet z lososa (nebo jiné pevné ryby)
  • pancetta nebo pršut
  • rozmarýn vcelku (větve)
  • citróny
  • olivový olej
  • česnek
  • bílé víno
  • menší lilek
  • šalotky vícero (nebo červená cibule)
  • máslo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zavináče na gril

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zavináče na gril

anci
51 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zavináče na gril

Díky, mlsná jsem fakt dost :-), takže recepisy vymýším podle chuti a obsahu ledničky.
K bramborkám: Ony chtějí svůj čas, to víno je moc dobrý nápad, muselo to báječně vonět.

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Zavináče na gril

Teda Anči, Ty jsi zase mlsoun! :-))) Kam na ty recepty chodíš?
Tohle taky vyzkouším.......Mimochodem, Tvoje brambory+cibule+jablka („Brambory v pekáčku?“) byly moc fajn, jen pořád nechtěly být měkké, tak jsme přidali trochu červeného a bylo!
P.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chilli se sojovým masem

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Chilli con carne Chilli con carne
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz