Recept Závin z křehkého těsta s jogurtem (bez cukru)

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Závin z křehkého těsta s jogurtem (bez cukru)

Postup

Mouku prosejeme s kypřícím práškem, doprostřed dáme změklý překrájený tuk a jogurt a zpracujeme vláčné těsto. Do mléka vmícháme lžíci sladidla, zbylé sladidlo přidáme k tvarohu, který utřeme se změklým tukem. Ovoce očistíme, opláchneme a osušíme.

Těsto rozválíme na pečícím papíru na obdélník, potřeme ho tvarohovou náplní, poklademe ovocem a přehneme. Okraj těsta přimáčkneme a závin přeneseme i s papírem na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 200° C a upečeme. Ještě horký závin potřeme několikrát mlékem, ve kterém jsme předem rozpustili sladidlo, po vychladnutí ho posypeme sorbitem a nakrájíme na osm řezů.

1 řez = cca: S 9, T 8.

Čerpáno z přílohy Praktické ženy - Ovoce & zelenina (6/2001).

Recept je z kategorií: Pro diabetiky

Nahlásit recept

  • 18.07.04 vloženo
  • 13578x zobrazeno

Ingredience

  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 KL kypřícího prášku do pečiva
  • 60 g tuku
  • 125 g nízkotučného jogurtu
  • 50 ml mléka
  • 2 PL tekutého sladidla;
  • *Náplň:*
  • 250 g netučného tvarohu
  • 30 g tuku
  • 200 g ovoce (*červený i černý rybíz, maliny, borůvky*)
  • 20 g sorbitu.

Doporučená příloha

  • nápoj dle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 06.12.18 09:48

Polovina mouky normální, polovina mouky celozrnná žitná…
Náplň: kokos, jablka, goji.
Vše bez špetky cukru a už vůbec ne nějakou náhražku za cukr - je výborný, ovoce to osladilo až až, o patky jsme se málem poprali, protože jsou chuťově mnohem lepší, než ty z čistě bílé mouky.
Foto v komentáři.

Diskuse k receptu Závin z křehkého těsta s jogurtem (bez cukru)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2287 příspěvků 06.12.18 09:51

Polovina mouky normální, polovina mouky celozrnná žitná…
Náplň: kokos, jablka, goji.
Vše bez špetky cukru a už vůbec ne nějakou náhražku za cukr - je výborný, ovoce to osladilo až až, o patky jsme se málem poprali, protože jsou chuťově mnohem lepší, než ty z čistě bílé mouky.
Jablka jsem pouze pokrájela - nemáme rádi strouhaná, pod jablka jsem dala ten kokos. Těsto nebylo ani trochu rozmáčené.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kachní prsa s badyánem

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz