Recept Závin z křehkého těsta s jogurtem (bez cukru)

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Závin z křehkého těsta s jogurtem (bez cukru)

Postup

Mouku prosejeme s kypřícím práškem, doprostřed dáme změklý překrájený tuk a jogurt a zpracujeme vláčné těsto. Do mléka vmícháme lžíci sladidla, zbylé sladidlo přidáme k tvarohu, který utřeme se změklým tukem. Ovoce očistíme, opláchneme a osušíme.

Těsto rozválíme na pečícím papíru na obdélník, potřeme ho tvarohovou náplní, poklademe ovocem a přehneme. Okraj těsta přimáčkneme a závin přeneseme i s papírem na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 200° C a upečeme. Ještě horký závin potřeme několikrát mlékem, ve kterém jsme předem rozpustili sladidlo, po vychladnutí ho posypeme sorbitem a nakrájíme na osm řezů.

1 řez = cca: S 9, T 8.

Čerpáno z přílohy Praktické ženy - Ovoce & zelenina (6/2001).

Recept je z kategorií: Pro diabetiky

Nahlásit recept

  • 18.07.04 vloženo
  • 13516x zobrazeno

Ingredience

  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 KL kypřícího prášku do pečiva
  • 60 g tuku
  • 125 g nízkotučného jogurtu
  • 50 ml mléka
  • 2 PL tekutého sladidla;
  • *Náplň:*
  • 250 g netučného tvarohu
  • 30 g tuku
  • 200 g ovoce (*červený i černý rybíz, maliny, borůvky*)
  • 20 g sorbitu.

Doporučená příloha

  • nápoj dle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 06.12.18 09:48

Polovina mouky normální, polovina mouky celozrnná žitná…
Náplň: kokos, jablka, goji.
Vše bez špetky cukru a už vůbec ne nějakou náhražku za cukr - je výborný, ovoce to osladilo až až, o patky jsme se málem poprali, protože jsou chuťově mnohem lepší, než ty z čistě bílé mouky.
Foto v komentáři.

Diskuse k receptu Závin z křehkého těsta s jogurtem (bez cukru)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2271 příspěvků 06.12.18 09:51

Polovina mouky normální, polovina mouky celozrnná žitná…
Náplň: kokos, jablka, goji.
Vše bez špetky cukru a už vůbec ne nějakou náhražku za cukr - je výborný, ovoce to osladilo až až, o patky jsme se málem poprali, protože jsou chuťově mnohem lepší, než ty z čistě bílé mouky.
Jablka jsem pouze pokrájela - nemáme rádi strouhaná, pod jablka jsem dala ten kokos. Těsto nebylo ani trochu rozmáčené.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz