Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
anickav Maďarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V múke rozmrvíme tuk, pridáme v mlieku napučané droždie, 3 žĺtky, soľ avypracujeme vláčne cesto, podľa potreby opatrne pridáme mlieko, príp.aj kys. smotanu. Rozdelíme na 3 časti, vyvaľkáme tenko - cca 3 mm. Placky štedro potrieme džemom, do stredu každej pozdĺžne navršíme orechovú penu. Z oboch dlhších strán smerom do stredu rolujeme cesto, ale iba po orechovú náplň. Dáme na plech na papier na pečenie, potierame rozpusteným maslom. Kysnúť nechávame iba chvíľu, nie je to klasické kysnuté cesto. Pečieme cca 15 min, podľa trúby. Po upečení možno pocukrovať, krájame na cca 2 cm rezy. Náplň:Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a opatrne orechy. Je to starý recept, ale veľmi chutný a výzorovo efektný múčnik, piekla ho už moja prastará mama.
Recept je z kategorií: Záviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Závin s ořechy - sváteční
Pátrám po „Bajgli“ (už jsem našel
, ale toto je také zajímavé.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
daj o asi pol deci vlažného mlieka káv. lyžičku cukru, pol kocky droždia a asi káv. lyž. múky. Nechaj droždie pracovať napr. pol hodiny a potom vypracuj ceto. Podľa potreby mlieko ešte pridávaj.Nemusíš nechávať kysnúť. Cesto na tenko valkať. Po dlžke z oboch stran zavinuješ až orechovej hmote, na priereze po upečení vidíš v strede orechovú hmotu a po oboch stranách špirálky-slimáčiky.
33 příspěvků 25.1.09 03:43
Nemám zkušenosti s kynutými těsty. Tedy - kolik mléka a kolik mouky do kvásku?
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Jituš, nenechávaj kysnúť, mierne zaviň, je to tenké cesto…
115 příspěvků 25.1.09 03:43
Anička, je potreba tú zrolovanú časť pritláčať? Alebo nechať volne nakysnúť?
Recept je lákavý!