Recept ZÁVIN s kdoulemi, jablky a aronií Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

ZÁVIN s kdoulemi, jablky a aronií

Úvod

Plody aronie obsahují vitamíny A, C,P,PP, B2,B9,E a množství minerálních látek.
Plody kdoule obsahují vitamín C a množství minerálních látek, hlavně draslík, fosfor,
hořčík, vápník, měď, železo atd.

Postup

Jablka omyjeme, oloupeme, rozčvrtíme, odstraníme jádřince, nastrouháme na hrubším struhadle a
vymačkáme šťávu.
Kdoule omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme, vypeckujeme a také nastrouháme. Přidáme cukr, skořici a bobulky
aronie, každou mírně roztlačíme. Promícháme a vše necháme uležet, aby se cukr vsákl.
Pláty lístkového těsta rozmrazíme a každý vyválíme na pomoučeném válu do tvaru obdélníku. Posypeme
strouhankou. Do středu dáme ovocnou směs a rovnoměrně rozetřeme. Ohneme konce těsta, aby šťáva
nevytekla. Potom okraje těsta přeložíme přes náplň a slepíme rozšlehaným vajíčkem. Přendáme na plech,
který jsme předtím pokapali studenou vodou.
Povrch závinu potřeme vajíčkem a propícháme vidličkou, aby závin při pečení neprasknul.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, po chvíli ztlumíme na 180 °C a pečeme 20 až 30 minut (do zlatova).


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.10.17 vloženo
  • 255x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min (20 + 30 min)

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 balíčky lístkového těsta
  • 1000 g kdoulí
  • 1000 g jablek
  • 100 g aronie
  • 1/2 ČL mleté skořice
  • 100 g cukr krystal
  • 1 vejce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Reklama

Diskuse k receptu ZÁVIN s kdoulemi, jablky a aronií

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
di
2450 příspěvků 11.10.17 20:36

@Eja No, tak zase na druhé straně, podle rozpisu je to ze dvou balíčků těsta, třeba těmi šesti porcemi bylo myšleno 6 nohavic?
Na ty kdoule jsem se ptala proto, že už je několikátý rok „trápím“ ve snaze napodobit řecké kdoulové „glyko“ (zatím ne příliš úspěšně, jíst se to dá, to ano, je to vlastně velice dobré, ale není to podle mě prostě to ono, to řecké), takže už trošku tuším, jak se kdoule při tepelné úpravě chovají. Těch 20-30 minut se mi zdá málo.

 
Eja
3754 příspěvků 11.10.17 12:43

@di já myslím, že nastrouhané naložené v cukru na chvíli to asi bude stačit…

Jen si trochu neumím představit počet závinů ze dvou kil náplně…6 porcí… :think:

 
di
2450 příspěvků 11.10.17 12:37

Ty kdoule se dávají syrové? A stačí se za těch 20-30 minut tepelně upravit?

 
Eja
3754 příspěvků 10.10.17 19:53

Na Topreceptech v dnes přidaném receptu je závin na talířku a na stole na dečce, tady na plechu… :mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Fíkové kroužky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz