Recept Závin po čínsku - pro Marmeládku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrájíme na kousky, dáme do misky společně se sójovou omáčkou, oběma druhy vína a necháme aspoň ½ hodinky odležet. Mezitím si ze surovin na těsto připravíme tažené těsto, vytlučeme a necháme pod nahřátým kastrůlkem či miskou odpočinout. Maso na oleji zprudka opečeme, vyjmeme a dáme stranou do kastrolu či velké pánve. Ve stejné pánvi na zbylém oleji opečeme postupně cibuli, přidáme k masu a pokračujeme s dalšími ingrediencemi, s česnekem, paprikou, pórkem, žampióny. Ve chvíli, kdy jsou všechny suroviny osmahnuté a přemístěné do jedné nádoby, dáme tuto nádobu na oheň a směs okořeníme zázvorem, sójovkou, dle chuti cukrem, čínským či bílým vínem. Ve chvíli, kdy jsme s výsledkem spokojeni, zahustíme máčeným škrobem a směs necháme vychladnout. Připravené těsto velmi tence na pomoučené utěrce vytáhneme, potřeme rozpuštěným tukem a dvě třetiny poklademe směsí masa. Svineme a pomocí utěrky přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při cca 200°C .

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 28.02.08 vloženo
  • 2694x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Ingredience

  • Těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 1/8 l vody (cca)
  • 2 žloutky nebo 1 vejce
  • 2 - 3 PL oleje
  • sůl
  • tuk na potření
  • Náplň:
  • 350 g kuřecího masa
  • sójová omáčka
  • 1 PL bílého vína
  • 1PL čínského vína
  • 2 ČL škrobu (dávám přednost Maizeně před Solamylem)
  • 1 červená paprika
  • 1 bílá paprika
  • pórek
  • 200 g žampiónů
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • zázvor
  • cukr
  • olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Závin po čínsku - pro Marmeládku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Závin po čínsku - pro Marmeládku

Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Závin po čínsku - pro Marmeládku

Teo , tažené těsto mám také moc ráda, je nejméně kalorické, nejlevnější a speciálně se slanými náplněmi krásně vláčné :-) Čínská náplň je výsledek toho, že zastávám názor, že zarolovat lze téměř vše. Dokonce jsem párkrát dělala i rolovaný mejdan, kde jako pohoštění byly jen spousty druhů závinů :-)

tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Závin po čínsku - pro Marmeládku

Alis, tenhle štrúdl se mi opravdu moc líbí. Hlavně oceňuji tažené těsto, to u nás moc frčí a nikdo jiné nechce. Dělám ho trošku jinak (1PL sádla a 1KL octa, jinak celkem stejně), ale to je detail, hlavně, že se táhne. :-) Čínská náplň mne ještě nenapadla, ještě že ten Labu existuje.:-)) Díky a zdravím…:-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Mrkvový salát Mrkvový salát
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz