Recept Závin po čínsku - pro Marmeládku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso nakrájíme na kousky, dáme do misky společně se sójovou omáčkou, oběma druhy vína a necháme aspoň ½ hodinky odležet.
Mezitím si ze surovin na těsto připravíme tažené těsto, vytlučeme a necháme pod nahřátým kastrůlkem či miskou odpočinout.
Maso na oleji zprudka opečeme, vyjmeme a dáme stranou do kastrolu či velké pánve. Ve stejné pánvi na zbylém oleji opečeme postupně cibuli, přidáme k masu a pokračujeme s dalšími ingrediencemi, s česnekem, paprikou, pórkem, žampióny. Ve chvíli, kdy jsou všechny suroviny osmahnuté a přemístěné do jedné nádoby, dáme tuto nádobu na oheň a směs okořeníme zázvorem, sójovkou, dle chuti cukrem, čínským či bílým vínem. Ve chvíli, kdy jsme s výsledkem spokojeni, zahustíme máčeným škrobem a směs necháme vychladnout.
Připravené těsto velmi tence na pomoučené utěrce vytáhneme, potřeme rozpuštěným tukem a dvě třetiny poklademe směsí masa. Svineme a pomocí utěrky přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při cca 200°C .

Recept je z kategorií: Speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.02.08 vloženo
  • 2551x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Ingredience

  • Těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 1/8 l vody (cca)
  • 2 žloutky nebo 1 vejce
  • 2 - 3 PL oleje
  • sůl
  • tuk na potření
  • Náplň:
  • 350 g kuřecího masa
  • sójová omáčka
  • 1 PL bílého vína
  • 1PL čínského vína
  • 2 ČL škrobu (dávám přednost Maizeně před Solamylem)
  • 1 červená paprika
  • 1 bílá paprika
  • pórek
  • 200 g žampiónů
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • zázvor
  • cukr
  • olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Závin po čínsku - pro Marmeládku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Závin po čínsku - pro Marmeládku

Teo , tažené těsto mám také moc ráda, je nejméně kalorické, nejlevnější a speciálně se slanými náplněmi krásně vláčné :-) Čínská náplň je výsledek toho, že zastávám názor, že zarolovat lze téměř vše. Dokonce jsem párkrát dělala i rolovaný mejdan, kde jako pohoštění byly jen spousty druhů závinů :-)

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Závin po čínsku - pro Marmeládku

Alis, tenhle štrúdl se mi opravdu moc líbí. Hlavně oceňuji tažené těsto, to u nás moc frčí a nikdo jiné nechce. Dělám ho trošku jinak (1PL sádla a 1KL octa, jinak celkem stejně), ale to je detail, hlavně, že se táhne. :-) Čínská náplň mne ještě nenapadla, ještě že ten Labu existuje.:-)) Díky a zdravím…:-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz