Recept Závin jako lístkový

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mouku ,jogurt a tuk zpracujeme na těsto a vyválíme na dvě placky.Na každou placku nasypeme trochu strouhanky,po­klademe jablky,posypeme cukrem ,skořicí,na to dáme ořechy trochu rozlámané v dlani a na to dáme rozinky.Zarolujeme a dáme na vymazaný plech.Povrch potřeme rezšlehaným vejcem nebo mlékem.Pečeme obvyklým způsobem podle druhu trouby.

Pro diabetiky nepoužijeme cukr ale umělé sladidlo.

Recept je z kategorií: Záviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.11.10 vloženo
  • 2688x zobrazeno

Čas přípravy

  • nevím

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 1 bílý jogurt (130 - 150 g)
  • 1 hera nebo perla (250 g)
  • jablka nastrouhaná na plátky nebo na hrubém struhadle
  • rozinky namočené v rumu (nemusí být)
  • ořechy
  • mletá skořice
  • cukr (písek nebo krystal)
  • strouhanka nebo piškotové drobečky

Doporučená příloha

  • Káva,čaj,mléko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Závin jako lístkový

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 03.11.10 13:31

Problém je, že většina těchto receptů mají prostě základní poměr mouky a tuku 1:1/2. Čili jsou možná výborné, ale tučné. Drobné obměny nehrají v chuti prakticky žádnou roli. Sama dělám štrůdl tažený podle originálního maďarského receptu a tam je na 300 g mouky 20 g rozpuštěného sádla. Dál je tam jen 1 vejce a lžíce octa. Těsto lískuje docela dobře.

 
Alis
2617 příspěvků 02.11.10 09:04

Omlouvám se, m.susková, ale to, co napsala Anička pod tímto receptem http://www.labuznik.com/recipe.php?…, platí i pro ten tvůj. Líp bych to nenapsala.
Dodávám, že jablka nesladím, ani cukrem ani sladidlem, asi nám doma stačí sladkost jablek.

 
jolana
5065 příspěvků 02.11.10 08:37

Ak ich dame do robotu alebo prejdeme valeckem sa uvolnuje ich olej viac…nie je to zle,,,ale ked nasekame nozom tak orechu ostane jeho celkova chut..samozrejme v pripade ak chceme alebo recept vyzaduje kusky orechov, ak pomlete zas na mlynceku pretoze preto ze to tak ma byt a nasib predkovia vedeli co robia a poznali chut viac ako my v tom upohlananom svete…to mi vypraval jeden stary pan chef cukrar a veruze ma pravdu..
Ten zavin je fajn :)

 
casino
4474 příspěvků 02.11.10 08:20

…ořechy sekám na desce kolíbkou. Lze i nožem :-) V sekacím robotu jsem zatím nezkoušel.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz