Recept Závin jako lístkový

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mouku ,jogurt a tuk zpracujeme na těsto a vyválíme na dvě placky.Na každou placku nasypeme trochu strouhanky,poklademe jablky,posypeme cukrem ,skořicí,na to dáme ořechy trochu rozlámané v dlani a na to dáme rozinky.Zarolujeme a dáme na vymazaný plech.Povrch potřeme rezšlehaným vejcem nebo mlékem.Pečeme obvyklým způsobem podle druhu trouby. Pro diabetiky nepoužijeme cukr ale umělé sladidlo.

Recept je z kategorií: Záviny

Nahlásit recept

  • 02.11.10 vloženo
  • 2801x zobrazeno

Čas přípravy

  • nevím

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 1 bílý jogurt (130 - 150 g)
  • 1 hera nebo perla (250 g)
  • jablka nastrouhaná na plátky nebo na hrubém struhadle
  • rozinky namočené v rumu (nemusí být)
  • ořechy
  • mletá skořice
  • cukr (písek nebo krystal)
  • strouhanka nebo piškotové drobečky

Doporučená příloha

  • Káva,čaj,mléko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Závin jako lístkový

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník jandule02
1089 příspěvků 03.11.10 13:31

Problém je, že většina těchto receptů mají prostě základní poměr mouky a tuku 1:1/2. Čili jsou možná výborné, ale tučné. Drobné obměny nehrají v chuti prakticky žádnou roli. Sama dělám štrůdl tažený podle originálního maďarského receptu a tam je na 300 g mouky 20 g rozpuštěného sádla. Dál je tam jen 1 vejce a lžíce octa. Těsto lískuje docela dobře.

Alis
2617 příspěvků 02.11.10 09:04

Omlouvám se, m.susková, ale to, co napsala Anička pod tímto receptem http://www.labuznik.com/recipe.php?…, platí i pro ten tvůj. Líp bych to nenapsala.
Dodávám, že jablka nesladím, ani cukrem ani sladidlem, asi nám doma stačí sladkost jablek.

jolana
5066 příspěvků 02.11.10 08:37

Ak ich dame do robotu alebo prejdeme valeckem sa uvolnuje ich olej viac…nie je to zle,,,ale ked nasekame nozom tak orechu ostane jeho celkova chut..samozrejme v pripade ak chceme alebo recept vyzaduje kusky orechov, ak pomlete zas na mlynceku pretoze preto ze to tak ma byt a nasib predkovia vedeli co robia a poznali chut viac ako my v tom upohlananom svete…to mi vypraval jeden stary pan chef cukrar a veruze ma pravdu..
Ten zavin je fajn :)

casino
4488 příspěvků 02.11.10 08:20

…ořechy sekám na desce kolíbkou. Lze i nožem :-) V sekacím robotu jsem zatím nezkoušel.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz