Recept Zavařování ořechů v MW

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Prodávám, jak jsem koupila… Prý je to vyzkoušené…

Postup

Vyloupané vlašské ořechy nasypat do vymyté a vysušené sklenice.
Sklenici vložit do MW
Vlnit 90 sekund na plný výkon
Vyjmout
Zavíčkovat
Otočit dnem vzhůru

Sklenice se orosí, ale vlhkost se sama rychle vstřebá.

Takto zavařené ořechy prý vydrží i řadu let a chutnají jako čerstvé…

Recept je z kategorií: Konzervace


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.02.11 vloženo
  • 22792x zobrazeno

Ingredience

  • Ořechy
  • Zavařovačka
  • Mikrovlnka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

rastoba 17.10.15 17:33

Neskutočne dobré. Využívam to viac rokov. Funguje to perfektne a vydrží viac rokov.........

Odkaz na uvaření

glama 20.02.11 01:48

Diskuse k receptu Zavařování ořechů v MW

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Olin1
2 příspěvky 14.04.11 17:09

Ahoj, chtěl bych upozornit na úskalí při domácím zavařování - zde se totiž jedná o pasterizaci, jelikož se nedosáhne sterilizační teploty nutné na likvidaci některých spór bakterií (121,1°C po dobu 3 minut, nebo ekvivalent - celkem složitý výpočet úbytku spór v čase, při určité teplotě). U řádně vyzrálých a vyschlých ořechů, kde je nižší vodní aktivita to asi takový problém nebude, pokud zlikvidujete teplem plísně. Také to nevadí u dostatečně kyselých marmelád a zelenin v octě, kde se přeživší spóry nedokáží množit. Ale pozor na mňamky obsahující maso, nebo na zavařené hotovky, kde hrozí zkvašení jídla, nebo dokonce otrava tzv. klobásovým jedem - botulotoxinem!!!!. Rozhodně doporučuji tyto produkty po zavaření co nejrychleji zchladit a konzumovat co nejdříve. Skladovat v chladu, ideálně do 4°C. Jedná se o polokonzervu, ne o konzervu.

 
jaroslava.li
25 příspěvků 22.02.11 21:03

Wydro, moc děkuji. Hezký večer.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.02.11 10:02

Jarko, popis je tady pod Alis prispevkem. Nic v tom jinyho nehledej. Narvu sklenice co se jich vejde do trouby, na sebe, vedle sebe. Troubu si predehreju at je horka, na kolik nevim, delala jsem to i v plynove troube. Nasazim sklenice a necham jeste chvilku zapnutou troubu. Kdyz to byly okurky, tak ne dlouho, aby z nich nebylo blato. Houby treba zase dyl . Pak troubu vypnu a vyndam az trouba vystydne. Musis si to vyzkouset. V lete jsem nabizela jedne zname sklenice od oliv a ona je nechtela, ze pry jsou vicka mastna a spatne chytaji. asi mela pravdu. Ted uz zavaruju mnohem, mnohem min a do tech sklenic od oliv uz fakt ne. Do tech davam jen houby co nakladam do deka, protoze ty ani zavarovat nemusim.
Muzes to vyzkouset nanecisto s cimkoliv, neboj se toho. Byly doby, kdy jsme zavarovali i maso na dovolene, litry stav, boruvek, leco, marmelady a tak s tim dneska nemam nejmensi problem. Navic me to vzdycky bavilo !

 
jaroslava.li
25 příspěvků 22.02.11 09:02

Wydro, mohla bys, prosím, více rozepsat to zavařování v troubě? Letos jsem se po něm pídila, protože hodně zavářím. Podle jednoho receptu jsem dala sklenice do pekáče s vodou, ten do studené trouby, zapnula na 200 stupňů, nechala půl hodiny, potom vypnula a vyndala. Chytila mi jenom polovina sklenic. Přesto bych moc ráda v troubě zavařovala (např. sirupů pro vnoučata dělám každoročně kolem 120 kusů), jsem moc ráda, že jsem konečně našla někoho, kdo to umí a pochvaluje si to :)

 
Alis
2617 příspěvků 20.02.11 12:00

Zavařování ve vlastní šťávě :-) Dělám tak i jablka apod. :-)

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.02.11 11:43

Normalne nasypes do sklenice boruvky, ale ne plnou, tak pulku a zavickujes a zasterilujes. Jasne pusti stavu trochu, ale 3/4 jsou suche, modre, pekne boruvky.
Zavaruju zasadne v troube. Rozehreju, vrazim na rost sklenice, chvilku necham jeste troubu zapnutou, pak vypnu a sklenice byndam az druhy den. Delam tak vsechno.
MW nemam, nechtela jsem a nechci !

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.02.11 10:41

Wydři, v noci mi to přišlo mailem od tety, tak jsem zkoukla, jestli to tu není a hned to sem vrazila. Je to dobrý nápad…a určitě se někomu hodí…mně ne.. :-( já mám ořechů trvalý nedostatek, natož abych je zavařovala na roky dopředu :-D
Ale zajímá mě to suché zavařování v troubě…borůvek… Jak?? (ne že těch bych měla dost ;-) )

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.02.11 03:00

Jsem to take nekde cetla, ale ja je steriluju normalne v troube, nemajic MW a znajic tenhle recept strasne dlouho a je pravda, ze vydrzi vlastne uplne porad ! Ani z mrazaku nejsou tak dobre jako tyhle zasterilovane. Nasucho lze sterilovat orechy, mak, boruvky, rajcata, spousta veci. Dobre jsi poradila labuznikum ! :lol:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz