Recept Zavařované houbové řízky

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na obalování použijeme houby tvrdé a to z hřibů a z křemenáčů. Plátky obalíme jako klasické řízky. Osmažíme na oleji a necháme vychladnout. Řízky v menším množství poskládáme do čistých sklenic, přidáme koření, kolečko cibule a zalijeme lákem. Sterilujeme 20 minut při 100 stupních. Nálev: Svaříme 1 litr vody, 0,25 l octu, 8 kostek cukru a 2 lžičky soli. Koření na 0,5 l sklenici: 1 bobkový list, 4 celé pepře, 2 nová koření Jako příloha se hodí chléb.

Recept je z kategorií: Konzervace hub

Nahlásit recept

  • 14.07.02 vloženo
  • 7085x zobrazeno

Ingredience

  • houbové plátky
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • sůl, olej, ocet
  • voda, cukr, koření
  • cibule

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zavařované houbové řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz