Recept Zavařené maso

Tasma Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso nakrájet na kousky, smíchat se sáčkem koření, nastrkat do středních zavařovacích sklenic (cca 300 ml), zavíčkovat, sterilovat 1 hod. nejlépe v papiňáku na utěrce (stačí zalít vodou do výše 5 cm) a druhý den ještě jednou 1 hod. Maso se úplně rozplývá, skvěle se i maže na chleba jako vepřové ve vl.šťávě. Tento recept je opsán od Zuzky z www.vareni.dama.cz Masíčko je výborné, hlavně pro dovolenou atd. Pro konzum doma bych více ochutila, ale jako základní surovina pro přípravu s různými omáčkami - výtečné

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 09.06.05 vloženo
  • 56178x zobrazeno

Ingredience

  • 3 kg vepřového (libového bůčku, plece, ap.)
  • Kotánui směs Vepřová pečeně

Doporučená příloha

  • na dovolené??? třeba na vodě??? - co najdeme

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zavařené maso

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zavařené maso

Fabujan
150 příspěvků 23.10.09 18:27
Re: Zavařené maso

Podobne robím bravčové pomazánky, no pomazánky je ešte honosné meno, pretože surové pomleté mäso - prerastený bôčik - napchám do pohárkov, nesolím ani nijak nedochucujem a sterilizujem rovnako jeden deň cca 1 hod a na druhý deň taktiež. Na chlieb sa to výborne natiera a dochutí si každý podľa svojej chuti.

dag
546 příspěvků 21.10.09 20:50
Re: Zavařené maso

Jsem zavařovací maniak a na mou duši, na psí kuši, na kočičí svědomí- masové konzervy vydrží, sterilují-li se první den 1 hodinu při 100st a za dva ještě jednou hodinu.
ing.Balaštík, který je expert na zavařování, popisuje ve své poslední krásné knize sterilizaci v papiňáku, kde se vytvoří vyšší teplota. Asi kolem 114 st . Tam stačí sterilizovat kratší dobou, nebo jen jednou, tedy bez opakování.
A já přesto že mu věřím a mnoho věcí jsem podle jeho pokynů inovovala, maso na dovolenou sterilizuji po staru. 1 hodinu při 100 st. a za dva dny opět 1hod při 100. Neboť sichr je sichr.
Uděláme li sterilizaci kratší, musí být skleničky uchovávány v ledničce, jak konečně píše Gabika.
Zdravím

dag
546 příspěvků 15.2.09 06:32
Re: Zavařené maso

Skvělá kniha od ing.Balaštíka, /Zavařování/ kde je podrobně popsáno, jak zavařovat v Papinově hrnci.
Kniha je v každé knihovně.

farmy11
2 příspěvky 15.2.09 05:52
Re: Zavařené maso

Je to opravdu super vůbec se to nedá srovnávat s konzervama v obchodech. Já to tedy jen solím (přibližně jedna kávová lžička na litrovovou sklenici).Také dávám na vršek trochu kůže, ale namelu jí. Jinak mám vyzkoušené, že pokuď je dobře zavařené tak vydrží cestování k moři a zase domu v autě. Samozřejmě neotevřené. Doporučuju používat červené víčka.

ji
98 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zavařené maso

k pečenému kuřeti bych podotkla, že není od věci ho před zavařováním vykostit - jinak podléhá snáze zkáze (moje bývalá sousedka by mohla vyprávět, vyhodila celý deputát zavařených kuřat a toho smradu po celém paneláku!).

toffo
244 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zavařené maso

Bezvadný tip, letos se nám osvědčil pod stanem : maďarský guláš, kuře na paprice, čína i na studeno - výborná masová konzerva. Vařeno za 15 min, šetří nám to rodinou kasu a díky tomu můžeme vyjíždět častěji a dál.

Tasma
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zavařené maso

Přesně tak rosnicko.Až to uvnitř začne trochu vřít, tak to tam hodinku necháme.Druhý den už se s tím tak nezalamuju a prostě zavřu, zapnu a asi za hodinku vyndám.

rosnicka
262 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zavařené maso

mozna uplne hloupy dotaz. Zavaruje se to v zavrenem papinaku? Casove, 1h od pocatku unikani pary?dik

Tasma
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zavařené maso

Abychom si ale rozuměli recept „zavařené maso“ je ze syrového masa.Prostě nacpeš syrovou krkovičku do sklenic a zavařuješ.

Tasma
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zavařené maso

Víš co?? Nech si porcičku nějakého jídla od nedělního oběda a v malé skleničce si to zkus zavařit, třeba jen jednou a pak to nech v kuchyni a pozoruj to.Tak jsem i já experimentovala. A bude možná po strachu z bolavých brúch :-))

Tasma
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zavařené maso

Bruchá vás snad boleť nebudú. Kuřecí medailonky ,závitky nebo nudličky a karbanátky osmrknu na pánvičce,/nemusíš to přehánět,maso se dodělá zavařováním- kuře upeču,maso upeču - kořením a solím méně, protože se vše zaleží.Vepřové na kmíně, či roštěnky na slanině atd. udusím do poloměkka a potom zavařím.Nemá se dávat cibule a mouka.Do sklenic by se mělo dávat maso aspoň trochu zchládlé, ne horké.
Já zavařuji v normálním vysokém hrnci .Na dno dám utěrku ,sklenice a zaliji vodou,přiklopím a až to vaří ,tak to tam hodinku nechám.Druhý den opakuji.
Někdo zavařuje v troubě, ale s tím já nemám zkušenosti.

Labužník gabika
117 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zavařené maso
  • předupravila??? to znamená, že to podusíš do polomäkka, pridáš všetky koreniny a potom zavaríš? A ako predupravíš pečené kurča? Či ho len upečené „nacpeš“ do skleničky a zavaríš?
    Ak nemám „papiňák“ ako predĺžiť čas sterilizácie?
    Možno mám blbé otázky, ale chcem v tom mať jasno, aby som nič nepokazila a hlavne aby nás neboleli bruchá :-)))
marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zavařené maso - skvělý nápad!

To je opravdu skvělý nápad, já maso již léta zavařuji stejně, pouze namísto koření trochu osolím a když mám, přidám navrch kousek kůžičky. S tím kořením to určitě zkusím. ahoj

Tasma
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zavařené maso

Gabiko, lednička je určitá jistota.Já však jezdím na vodu,a konzervy mám celý týden v přehřátém autě a nikdy se nic nezkazilo.Zavařuji i kuřecí maso, mleté karbanátky ,roštěnky , pečené kuře nebo pečenou vepřovou krkovičku.Ty jsem ovšem před zavařením vždy předupravila.Měly by se použít dobrá víčka s červenou gumičkou a opravdu raději zavaření opakovat druhý den.K takto připraveným masíčkům vozím různé omáčky v prášku a na dochucení trochu koření - grill,steak,atd.Ke kuřecímu se dá udělat rychlá paprikovo-smetanová omáčka z cibulky,ml.papriky,sušené smetany a vždy vozím na zahuštění granulovanou jíšku.
Zavřené maso viz.recept je možné použít i na špagety s některou rajčatovou omáčkou.

Labužník gabika
117 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zavařené maso

a po tejto konzervácii sa musia „skleničky“ na dovolenke uchovávať v CHLADNIČKE ??????????? Alebo môže byť aj len tak na vzduchu. Je to pre mňa dosť dôležité, pretože sa chystáme nikde kde nebude chladnička a ja si neviem predstaviť 10 dní na konzervách :-(((

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Zapékané sójové boby

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz