Recept Zavařené maso
Tasma Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Maso nakrájet na kousky, smíchat se sáčkem koření, nastrkat do středních zavařovacích sklenic (cca 300 ml), zavíčkovat, sterilovat 1 hod. nejlépe v papiňáku na utěrce (stačí zalít vodou do výše 5 cm) a druhý den ještě jednou 1 hod. Maso se úplně rozplývá, skvěle se i maže na chleba jako vepřové ve vl.šťávě. Tento recept je opsán od Zuzky z www.vareni.dama.cz Masíčko je výborné, hlavně pro dovolenou atd. Pro konzum doma bych více ochutila, ale jako základní surovina pro přípravu s různými omáčkami - výtečné
Recept je z kategorií: Konzervace
- 09.06.05 vloženo
- 62912x zobrazeno
Ingredience
- 3 kg vepřového (libového bůčku, plece, ap.)
- Kotánui směs Vepřová pečeně
Doporučená příloha
na dovolené??? třeba na vodě??? - co najdeme
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Zavařené maso
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Zavařené maso
150 příspěvků 23.10.09 18:27
Podobne robím bravčové pomazánky, no pomazánky je ešte honosné meno, pretože surové pomleté mäso - prerastený bôčik - napchám do pohárkov, nesolím ani nijak nedochucujem a sterilizujem rovnako jeden deň cca 1 hod a na druhý deň taktiež. Na chlieb sa to výborne natiera a dochutí si každý podľa svojej chuti.
Jsem zavařovací maniak a na mou duši, na psí kuši, na kočičí svědomí- masové konzervy vydrží, sterilují-li se první den 1 hodinu při 100st a za dva ještě jednou hodinu.
ing.Balaštík, který je expert na zavařování, popisuje ve své poslední krásné knize sterilizaci v papiňáku, kde se vytvoří vyšší teplota. Asi kolem 114 st . Tam stačí sterilizovat kratší dobou, nebo jen jednou, tedy bez opakování.
A já přesto že mu věřím a mnoho věcí jsem podle jeho pokynů inovovala, maso na dovolenou sterilizuji po staru. 1 hodinu při 100 st. a za dva dny opět 1hod při 100. Neboť sichr je sichr.
Uděláme li sterilizaci kratší, musí být skleničky uchovávány v ledničce, jak konečně píše Gabika.
Zdravím
Skvělá kniha od ing.Balaštíka, /Zavařování/ kde je podrobně popsáno, jak zavařovat v Papinově hrnci.
Kniha je v každé knihovně.
2 příspěvky 15.2.09 05:52
Je to opravdu super vůbec se to nedá srovnávat s konzervama v obchodech. Já to tedy jen solím (přibližně jedna kávová lžička na litrovovou sklenici).Také dávám na vršek trochu kůže, ale namelu jí. Jinak mám vyzkoušené, že pokuď je dobře zavařené tak vydrží cestování k moři a zase domu v autě. Samozřejmě neotevřené. Doporučuju používat červené víčka.
98 příspěvků 25.1.09 03:43
k pečenému kuřeti bych podotkla, že není od věci ho před zavařováním vykostit - jinak podléhá snáze zkáze (moje bývalá sousedka by mohla vyprávět, vyhodila celý deputát zavařených kuřat a toho smradu po celém paneláku!).
Bezvadný tip, letos se nám osvědčil pod stanem : maďarský guláš, kuře na paprice, čína i na studeno - výborná masová konzerva. Vařeno za 15 min, šetří nám to rodinou kasu a díky tomu můžeme vyjíždět častěji a dál.
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Přesně tak rosnicko.Až to uvnitř začne trochu vřít, tak to tam hodinku necháme.Druhý den už se s tím tak nezalamuju a prostě zavřu, zapnu a asi za hodinku vyndám.
262 příspěvků 25.1.09 03:43
mozna uplne hloupy dotaz. Zavaruje se to v zavrenem papinaku? Casove, 1h od pocatku unikani pary?dik
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Abychom si ale rozuměli recept „zavařené maso“ je ze syrového masa.Prostě nacpeš syrovou krkovičku do sklenic a zavařuješ.
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Víš co?? Nech si porcičku nějakého jídla od nedělního oběda a v malé skleničce si to zkus zavařit, třeba jen jednou a pak to nech v kuchyni a pozoruj to.Tak jsem i já experimentovala. A bude možná po strachu z bolavých brúch
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Bruchá vás snad boleť nebudú. Kuřecí medailonky ,závitky nebo nudličky a karbanátky osmrknu na pánvičce,/nemusíš to přehánět,maso se dodělá zavařováním- kuře upeču,maso upeču - kořením a solím méně, protože se vše zaleží.Vepřové na kmíně, či roštěnky na slanině atd. udusím do poloměkka a potom zavařím.Nemá se dávat cibule a mouka.Do sklenic by se mělo dávat maso aspoň trochu zchládlé, ne horké.
Já zavařuji v normálním vysokém hrnci .Na dno dám utěrku ,sklenice a zaliji vodou,přiklopím a až to vaří ,tak to tam hodinku nechám.Druhý den opakuji.
Někdo zavařuje v troubě, ale s tím já nemám zkušenosti.
117 příspěvků 25.1.09 03:43
Ak nemám „papiňák“ ako predĺžiť čas sterilizácie?
Možno mám blbé otázky, ale chcem v tom mať jasno, aby som nič nepokazila a hlavne aby nás neboleli bruchá
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
To je opravdu skvělý nápad, já maso již léta zavařuji stejně, pouze namísto koření trochu osolím a když mám, přidám navrch kousek kůžičky. S tím kořením to určitě zkusím. ahoj
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Gabiko, lednička je určitá jistota.Já však jezdím na vodu,a konzervy mám celý týden v přehřátém autě a nikdy se nic nezkazilo.Zavařuji i kuřecí maso, mleté karbanátky ,roštěnky , pečené kuře nebo pečenou vepřovou krkovičku.Ty jsem ovšem před zavařením vždy předupravila.Měly by se použít dobrá víčka s červenou gumičkou a opravdu raději zavaření opakovat druhý den.K takto připraveným masíčkům vozím různé omáčky v prášku a na dochucení trochu koření - grill,steak,atd.Ke kuřecímu se dá udělat rychlá paprikovo-smetanová omáčka z cibulky,ml.papriky,sušené smetany a vždy vozím na zahuštění granulovanou jíšku.
Zavřené maso viz.recept je možné použít i na špagety s některou rajčatovou omáčkou.
117 příspěvků 25.1.09 03:43
a po tejto konzervácii sa musia „skleničky“ na dovolenke uchovávať v CHLADNIČKE ??????????? Alebo môže byť aj len tak na vzduchu. Je to pre mňa dosť dôležité, pretože sa chystáme nikde kde nebude chladnička a ja si neviem predstaviť 10 dní na konzervách