Recept Zavařená kukuřičná zrna

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zavařená kukuřičná zrna

Postup

Pullitrovou sklenici naplnte do poloviny kukuricí. Posypte solí a polejte citronovou stávou. Doplnte sklenici kukuricí aby byla plná ale kukurici nestlacujte. Do sklenice nalejte vodu tak, aby byla kukurice potopená. Vidlickou trochu zamíchejte aby se voda dostala az ke stene sklenice.
Sklenici zavíckujte, dejte do zavarovacího hrnce a zalijte vodou az po vrch sklenice. Sterilizujte od zacátku varu 2 hodiny.

Recept je na jednu pullitrovou sklenici ale dá se samozrejme prepocítat na víc sklenic.

Recept je z kategorií: Konzervace


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.06.08 vloženo
  • 8010x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 minut+sterilizace

Ingredience

  • cca. 500 ml kukuricných zrn
  • ½ KL soli
  • 1 KL citronové stávy
  • voda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zavařená kukuřičná zrna

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zavařená kukuřičná zrna.

Zavarenych pat skleniciek, pridala som stipku cukru.. dik :)

Janp, kukuricu si vyberam taku fajnu „macatu“ (zrnka dobre naliate) aby mali zrnka zlatavu mliecnu farbu ani nie tmave ani nie svetle-presne ako pises aby neboli moc mlade ani prilis dozrete prezrete. Hovorim tomu ked sa zrnko zacina zapalovat-ten vrsok zacina zltnut…
Ja najprv neobvaram ale rozlomim kukuricu na polovicu a potom sa zrnka odlupuju ovela lahsie, chce to len cit a pozornost a vskutku zalezi na tom aby zrnka boli take akuratne.
Do mrazaku:… dam vylupane zrnka do pary do sitka a prikryjem , necham parit asi tri minuty..raz -dvakrat podla obsahu ich zlahka premiesam nadhodenim sitka. Nie je potom problem s „mokvavostou“ a
dlhym okapavanim…zdravim a pekny vecer..:))

 
JanP
141 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zavařená kukuřičná zrna.

Recept i clanok povazujem za dobry. Zvyknem zavarovat kukuricu, ale trochu inym sposobom.
V clanku chyba dolezite upozornenie na to, v ako stadiu zrelosti maju zrna byt. Zvycajne sa na varenie a priamy konzum ako lahodka vyberaju klasy v stadu mliecnej zrelosti. Tj ak zrno rozpucime nechtom, netecie voda ale mlieko. V tomto stadiu si neviem predstavit ako klasy zbavime zrna. Ja preto klasy kukurice najskor povarim a potom ich pomocou vidlicky olupem.
Ak rozpucime kukuricne zrno a uz z neho nevyteka nic, teda je suchy, je vhodny nakonzum pre kralikov…
Rad privitam ine nazory a ine doplnky.

 
jolana
5064 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zavařená kukuřičná zrna-spisere,

velkeee diky…ten recept je uzasny…ide sa zavarat..:-)…krasny a radostny den :)))

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz