Recept Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Postup

Tato pomazanka je naj. v celej oblasti blizkeho vychodu. Mozete sa z nou stretnut hocikde. Turisti sa stretnu z arabskym chlebom navrchu potretym olivovym olejom a posypanym Zatarom. Na ranajky alebo veceru sa jednoducho nasypeZatar do misticky, prida sa olivovy olej do druhej a maca sa chleba kusok do oleja a potom do Zataru . Alebo sa otvori chlebova placka, potrie sa olivovym olejom a posype sa Zatarom. Ziadna domacnost neexistuje bez tohto pokrmu. Je chutny a velmi zdravy. Kazdy vie aky je tymian zdravy, navyse sezam obsahuje obrovske mnozstvo vapniku atd.. Neoprazeny sezam viac. Ako ranajky je to fantasticky start. Priprava: Na panvici nasucho oprazime sezam do zlatava.. kto nechce prazit nemusi. Suche listky tymianu rozdrvime medzi dlanami na drobnucko, pridame sezam, rozdvime suseny kopor a pridame usuenu koru z citrona. Oprazenu psenicu v mlynceku na kavu polieme a pridame. Pridame za lyzicu sumac.Premiesame a mame Zatar. Mozeme pridat kusok soli. Kopor, citron a psenica nemusia byt. sumac sa zvacsa dava. Moze byt cisty tymian a sezam.Kazdy podla chuti. Ale jedava sa s oliv.olejom. Olej krom ineho zjemnuje chut tymianu Dobru chut!

Recept je z kategorií: Pomazánky

Nahlásit recept

  • 24.05.06 vloženo
  • 12594x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2 kg ususeneho tymianu
  • 1 salka sezamu
  • ususena korka z 1 citrona
  • hrst ususeneho kopru
  • 1/2 salky oprazenej psenice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jolana 20.05.13 15:51

zaatar

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5066 příspěvků 09.12.11 22:38

Wydro, nemusi byt psenica..kazdy podla chuti. Poznam ludi co pridaju sosovicu alebo gdama a gdama je cicer oprazeny na sucho a potom pomlety..a aj bez toho to je dobre..len tymian, sumac a sezam.
Babi, vdaka :)
Pekny vecer :)

babi
6360 příspěvků 09.12.11 19:50

wydri, koukni se k receptum http://www.labuznik.com/…ni/podrobne/?… tam pod nemi najdes nejake navody na pripravu smesi Za'atar. Je v me oblibe, tak jako take http://www.labuznik.com/…ni-z-maroka/

Příspěvek upraven 09.12.11 v 20:06

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.12.11 18:11

Stale mam mezi favorits, ale nemam psenici ! Zatar kupuju v jednom obchode v Praze, v Myslikovy ul., ale maji dva druhy. Jeden mi vuuubec nechutna, ten druhy je oblibeny, sypu na labneh,, do salatu nebo do misky s olejem a macime do nej placky.
Presto bych si ho rada zkusila vyrobit sama .

jolana
5066 příspěvků 09.12.11 14:20

Jeninko, ty si ochutnala a chutilo..dobru chut :) a mna potesilo, ze aspon niekto si dal tuto jednoduchu vec ktora je stale po ruke vlastne v kuchyni ked je hlad..a zavislot na zatare je zdrava, takze len si uzi :) a ked mas placku kysnuteho cesta,tak prstami narob dolicky, okraj nechhaj trochu zvyseny, pokap olejom, posyp zatarom, upec a mas „manekys“ k tomu pohar caju a mas navareno.. :)
Si dala koment aj ku kofta ,dakujem :) … pridam link, ina varianta taky dobra a u nas hodne frci teraz… snad sa hodi k chuti ako ta predosla..pekny den :)
http://www.labuznik.com/…-v-hnizdech/

jeninka
3 příspěvky 09.12.11 13:51

Udělala - ochutnala - a bojím se závislosti.

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Labužníci, dá se sehnat u nás labaneh? Někde Jolanka píše, že labaneh je " Mynzithra" alebo ako Babi pise " Jogurtovy syr .
Děkuji
Sylvie

jolana
5066 příspěvků 19.04.08 05:23
Re: Zatar-Teus

Dakujem ze dakujes ale naozaj nemas za co.. Recept som vytiahla naschval.
Tymian je Zatar a Zatar je z tymianu- ususeneho.
A pak uz naozaj zalezi len kolko zo vsetkeho do toho hospodynka supne a co komu chutna-je to presne tak. ;) ..pekny slunickovy vikend :)

tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zatar-Jolanko :-)

Díky moc. Já vůbec netušila, že bych recept na zaatar mohla hledat na Labu. Četla jsem Tvůj příspěvek se zatajeným dechem, s očekáváním, že všechno je špatně.:-( Ale nakonec mne Jill Norman zachránila a můj zaatar JE zaatar! Wow !:-))
Jestli to dobře chápu, tak základem je tymián ( teď nebudu řešit jaký), sezam a pak už záleží, co do toho hospodyňka šoupne a co komu chutná, že ?
Jolanko, hezký večer a dík.
Papa…T.

jolana
5066 příspěvků 19.04.08 03:15
Re: Zatar-Teo..

aj ked nerada, ale vytiahnem ten recept.Toto je Zatar . Zatar sa vravi tymianu a Zatar sa vravi aj tejto sypkej pomazanke.
Fakt je ze tymian sam ako cerstvy tak aj suseny sa pouziva naozaj malo- cerstvy na druh chlebovych tasticiek a do caju. Presne ako egyptania davaju matu, tak sa dava aj tymian. Suseny ovela ale ovela menej, zvacsa odvar v zime na kasel a pod. Ked vyslovis Zatar kazdeho napadne v prvom rade Zatar ako tento.
Ked je tam kmin a chilli a cesnak- to nie je zatar. Urcite to moze byt dobre ale Zatar to uz nie je.
Zaklad je toto a moze byt bez kopru .Osobne kopor pridavam rada, aj daaavno za daavnych cias sa pridaval a to dokonca ten volne rastuci v prirode skoro z jara sa zbieral a susil do zataru . Okrem vone a chuti a tomu ze je zdravy dava krasnu zelenu farbu. Sumac sa dava kto chce. Aj ked si ides kupit Zatar, tak je vsetko osobitne. Namiesaju podla priania. Pridava sa kvoli kyslosti a kvoli tomu ze Zatar ako je tento recept- ten zakladny nie je lacny. Je pomerne dost drahy uz aj preto ze sa konzumuje v kazdej rodine vela. Vlastne stale… ;-) To co si namiesavas ako som si vsimla je Zatar.. :-)
Existuje nieco podobne s kminom plu, plus…a bez tymianu, ale to je uz daco ine a vola sa inac. Hezkej vecer…:)

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Jolanko, děkuji, tak můj zatar vypadá přesně takhle - tymián je rozemletý na 1 - 2 mm kousíčky. Mně to vyhovuje, jen jsem se zeptala, protože ten kupovaný je velmi jemně mletý - asi jako hladká mouka. Summah určitě zkusím příště přidat. Ten Tvůj recept je ale takový jemnější, chuť tymiánu víc vynikne… Mamince budu posílat balíček, tak jí chci poslat na ochutnání trošku od obou variant zataru, sušenou okru…

Ještě jednou děkuji za všechny Tvoje recepty a cenné rady k nim. Měj se moc hezky a příjemný večer. M. :-)

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Marianeh , na pol kilo daj 2 plne polievkove lyzice…je druh zataru napr, kde je viac sumah ako zatar- ale to mne napr. nechuti…ono sumah je tiez lacnejsi ako tymian..
Ked chces aby si mala tymian jemny, daj ho trochu na radiator ( alebo na priame slniecko, ale teraz asi tazko ) po chvilke, nedrz ho tam dlho, len aby z neho odisla vlhkost- tym sa stane suchsi a krehky a melnis- melies ho medzi dlanami pomaly kruzivymi pohybmi a rozomlete ti spaduje do pripravenej misy…domaci zatar je taky hrubsi ako kupovany a v tom je jeho lepsia chut, nie je ako prasok- rozomlety na jemno- ten moj zatar maju tie kusky milimeter dva, nie je to prasok prasok…este k tomu ma`edah- doslovne to znamena zaludok ale sa to pouziva aj ako „stolovanie“ napr…Aj ja dakujem, pekny vecer, vela pohody a vela radosti pri vareni - hocicoho - a nech vam chuti…

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Tak jsem vyzkoušela i zakoupený Zatar AL-MA´EDAH a je výborný, trošku jsem měla obavy z toho římského kmínu, ale je ho tam přiměřeně.
Obě dvě varianty chutnají i těm, kteří nemají rádi exoticiké pokrmy.

Jolano, brzy budu muset dělat další várku Tvého Zataru, kdybych tam chtěla přidat sumah, tak kolik asi (množství u tohoto rozpisu)?
A ještě jednu otázku - jak docílit, aby tymián byl rozemletý na velmi jemný prášek? Ve srovnání s koupeným zatarem je ten můj hrubší, použila jsem el. mlýnek na koření… Děkuji a hezký večer. :-)

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Marianneh, tento je aj pre mna zlozenim daco nove…niektore obklasti naozaj pridavaju do zatar napr. sosovicu namletu alebo cicer oprazeny alebo kmin ( ja nerada ) ale tento je bohate obohateny ( napr. sumah aj ja davam aj ked ho nespominam, lebo ja si ho kupujem sama osvedceny aby tam nebola primiesana kyselina citronova ). Urcite je vonavy - Syrcania su sikovny…vedia ako na trh a chute cudzinca…urcite ho mozes pouzivat normalne ako si pouzivala predosly. Nazov v preklade znamena " zaludok " :)) tak dobru chut …

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka,

koupili jsme si Zatar AL-MA´EDAH (al mayda) (90 Kč/0,5 kg, Sýrie) - složení tymián, koriandr, anýz, fenykl, sumah, římský kmín, arašídy, sezam, slunečnicová semínka, karawiah?, sůl.
Jolano, mám opět otázky:

  • můžu použít stejně jako zatar podle Tvého receptu?
  • co to znamená v překladu?:-)
    Máme ještě tymián naložený (voda, sůl, kys. citronová; 40 Kč/375 g, Sýrie,) - nemáš nějaké speci recepty?

Poznámka: s postními recepty jsem na Tebe nezapomněla!, v létě až pojedeme do Řecka, tak Ti seženu hooodně receptů od sestřenice (bude mít radost), celá jejich rodina poctivě dodržuje půst a všechny zvyky… Měj se hezky:-) M.

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Jolano, už jdu hledat!

To je neuvěřitelné lebaneh = mynzithra! A připravujete/nakládáte lebaneh jinak, s jiným kořením, napiš, moc mě to zajímá… čím víc Tvých odpovědí, tím víc mých otázek:-) Jestli chceš, můžeš to napsat do svého deníčku a můžeme si tam dopisovat, čtu ho pravidelně:-)

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Marianne, labaneh je " Mynzithra ' alebo ako Babi pise " Jogurtovy syr ". V tej rychlosti som to napisala tak ako sa vola tuna. Labaneh je dvojake , na natieranie , ten sa necha odkvapat menej a na nalozenie " labaneh mdahbara " ten je okapany viac.
Tesim sa na tvoje recepty . :)) to bude rodinka pozerat, kludne napis aj bez vyskusania- vyskusam ja - nevadi … original sa volame Thalassa :))

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Díky za tip, jak získat kvalitní tymián. na syrské obchody:-)

Zase mám na Tebe otázku, co to je lebaneh? Marianne

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Jolano, řecké postní recepty mám, ne všechny jsem ale sama vyzkoušela, takže až bude více času, nejdříve sama recepty otestuji a pak ráda pro Tebe zveřejním. Měj se hezky!

jolana
5066 příspěvků 15.11.06 20:20
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Marianne, skus u dakych Syrcanov, pokial viem maju v Prahe obchody, u nich kupis tymian a ak nemaju urcite donesu… ranajky a desiata so Zatarom je naj oblubenejsie jedlo aj tuna u deti , este aj vecera alebo labaneh - ale je to aspon zdrave. Slovo dzezva je pouzivane ovela viac - je turecke…
Teraz ta poprosim ja, ak mas postne ( post - pust ) grecke jedla , napis…mame stryka ten bude mat radost , ma ich strasne rad a nielen stryko…Dakujem

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Jolano, moc děkuji za fundované odpovědi, potěšila jsi mě. Aha, tak to je trik s kardamomem. Takže briki je původem z arabštiny, džezva bude asi z turečtiny, to jsem nevěděla, děkuji.

PS1: na Zataru je pro nás (rodiče) zajímavé, že naše děti (5 a 2 roky!) vyjídaly zbytek Zataru smíchaný s olivovým olejem, který zůstal na dně mísy, jen tak ručkama, jak jim chutnal!
PS2: už se těším, jak připravím Zatar z tymiánu z naší zahrádky v Řecku. Ten kupovaný (Kotanyi, tymián z Polska) není tak aromatický, navíc balení a 14g stojí cca 20 Kč.

Je radost číst Tvé recepty a podle nich vařit. Hezký den. :-)

jolana
5066 příspěvků 15.11.06 17:01
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

…myslela som Saloniki - Thessaloniki ..

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Marianne , prepac, ja som tvoje otazky nezaregistrovala. Za'tar znamena Tymian .
Kardamon pomeles nornmalne s kavou. Asi na tych 150 gramov sa vseobecne pridava 5-6 tych celych zrniek kardamonu. Mozes aj viac ak ti chuti. Mam kamosku grekynu zo Solune a ta ma tiez rada kavu z kardamon ( ja nie , posobi na mna prilis aromaticky..) Co sa tyka tvojho sposobu ako si pripravila Zatar s chlebom, to je parada - vies, ze Syrcania a Libanoncania ho aj takto pripravuju ? U nas ide Zatar na vsetky mozne sposoby a tymian mam aj ja velmi v oblube aj ako samotnu bylinku, ma zvlastny dych , krasu a vonu …a vona Zataru a spol.ked sa pripravuje je bozska , miesi sa v nom vona duchovna a zdravia s vonou slnka, radosti a zeme :))
Pozn. : briki grecky a brik' arabsky ( u nas su tiez grecke korene ) Dakujem a dobru chut..

jolana
5066 příspěvků 15.11.06 16:24
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Dakujem Anicka, hned si mi dala napad aj na obed, ta fazulova kapustnica stoji za to ( len klobasky do nej nie su, ale mam kusok udenej sunky )… a samo , ze tie tvoje cesnakove juhoslovanske ( bez tych u nas nie je tyzden dokonaly ). Pozdravujem..

anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re:Jolanka, Zataru i Tebe chvála

Včera som uvarila fazulovú kapustnicu s klobásou a cesnakové osúchy. Urobila som tento zatar - podla Tvojho návodu, zmiešala s olivovým olejom a decká si osúchy ešte tým potierali. Malo to velikánsky úspech! Zvláštne a chutné! Ďakujem za recept!

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Mám ještě 2 otázky:
1. Co znamená v překladu Zatar?
2. Nemohla bys přidat k receptům (nápoje) arabskou kávu s kardamomem vařenou v džezvě (název „al-guahwa l´arabijja má a hajlin“ byl zmíněn u jednoho receptu), velmi mi chutná, ale nevím, jak se s kardamomem připravuje. Jinak úplně stejně, jak jsi napsala v předchozím příspěvku, se vaří v džezvě (briki) i řecká káva, ale bez kardamomu. Děkuji.

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Jolano, připravila jsem Zatar podle Tvého receptu, je to fantastická dobrota, máme provoněný celý byt:-) Ta chuť opražené pšenice a sezamu, citronové kůry a bylinek je velmi delikátní.
Použila jsem 3 libanonské chlebové placky, každou placku jsem otevřela a opatrně od sebe oddělila oba listy, jednotlivé listy jsem nastříhala kuchyňskými nerez. nůžkami na 6 trojúhelníků, pokapala olivovým olejem, na pečícím papíru chvilku zapekla v troubě. Potom jsem trojúhelníky v míse bohatě posypala Zatarem a opatrně promíchala. Jedli jsme to jako voňavé chutné chipsy. Chutnalo nejen naší rodině včetně dětí, ale i návštěvě - švagrovi z USA. Ještě jednou děkuji za recept!

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Děkuji, vyzkouším receptík a dám vědět. Měj se hezky.

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Marianne, predpokladam, ze co si pila v Egypte je obycajny caj ( pouzivaju sypany caj ) so snietkom nana - maty cerstvej - vlozis snietku bylinky a zalejes horucim cajom. Aj ked egyptania piju caj moc tmavy a sladky na moj vkus ( cierna melasa ). Este daco - varis vodu, ked zovrie , nasypes caj , nechas chvilu vyluhovat. A kava arabska sa vari - da sa do dzezvy , odmeria sa - na kazdu salku vody kav. lyzicka taka zarovnanejsia kavy, cukor podla chuti. Da sa na ohen a zvari sa - to znamena ak uz ide hore a je taka ciapocka , stiahnes a opakujes trikrat . Potom lejes do malych salok. Vypijes, nechas trosinku tej kavy , pokrutis salkou koldokola a prevratis na tanierik. Po case sa pozries ake obrazky ti vysli a vyvestis si co ta caka a neminie. Takto sa schadzaju zeny rano na kavu a vestia si, je to pekne a krasna " drbarna a sranda… " - tam sa toho dozvies od varenia az po politiku zensku aj svetovu … proste zenska vsetecnost…

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Určitě tento zajímavý recept vyzkouším, zatím ze zakoupeného tymiánu (balení po 14g), příští rok už ze zahrádky, ještě si musím pořídit el. mlýnek na kávu.
Dívala jsem se i do tvého deníčku, můžeš se podrobněji, prosím, rozepsat o jordánské kuchyni, myslím obecně, např. jak vypadá typická snídaně…, jaký nápoj by se pil ke snídani s chleb. plackou se Zatarem, jaký se pije čaj (velmi mi chutnal v Egyptě čaj z nana máty), jak se připravuje káva apod. Děkuji za odpověď, těším se na tvoje další recepty, pěkný den:-)

jolana
5066 příspěvků 27.09.08 07:07
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Si velmi mila, dakujem. Salka je tych 250 az 300. Mozes si urobit aj normalne obycajne kysnute cesto , vyvalkat na tych 1,5 - 2 cm , okraje dvihnut , ako pizza , prstami popritlacat - ako hory doly namastit olejom , posypat a zapiect do chrumkava ( vola sa to Manekys - je moc chutny ) alebo ako tasticky , ale v tom pripade pridaj do zataru kusok oleja , aby sa ti nerozsypoval , a naplnit a piect. Dufam, ze bude chutit …dobru chut …

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Jolano, včera jsem si přečetla všechny tvoje jordánské recepty a jsem nadšená! Šálek = 300 ml hrnek? Zkusila bych to udělat z poloviční nebo 1/3 dávky. V Jordánsku se Zatar jí jen s chlebovou plackou nebo i jinak? Děkuji.

heja
312 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Jolanko,
přinášíš do Labužníka moc zajímavé recepty. Moc dobře se to čte - skoro jako cestopis. Díky za oživení.

meisje
580 příspěvků 24.05.06 21:08
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Ja jsem si ted jeste vzpomnela, ze neco podobneho jsme meli v Indii, ale tam byli jeste pridane susene chilli papricky a nejlepsi bylo si do toho macet teply Nan - to bylo moooc dobre.

jolana
5066 příspěvků 24.05.06 20:38
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Naozaj. Samozrejme mozes dat menej. Ale Zatar sa jednoducho da do flase zatvori a je stale po ruke. Ja ho robim z 2 aj 3 kg suseneho aj na zimu . Ono je to suche, sypke, nie je to pasta. Olivovy olej sa pouziva k tomu. V tejto oblasti to je druhy chleba a chutny nielen zdravy.

Marjanka2
214 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Opravdu 1/2 kg sušeného tymiánu?

meisje
580 příspěvků 24.05.06 19:15
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Vypada jako klasicky tymian - jen listecky maji zluto-bily okraj. Mam ho tento rok taky poprve, zatim jsem ho zkousela do salatu a na rybu, bylo to moc dobre. Hezky den )).

jolana
5066 příspěvků 24.05.06 17:27
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Nepoznam tento druh, ale co som sa dozvedela na nete je to tymian s citronovou vonou. Ked sa nejedna o okrasnu bylinu, ale o normalny tymian urcite. Mas usetreny ten citron. Musim sa na neho popytat a doniest si.

meisje
580 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zatar-Najoblubenejsia tymianova pomazanka

Mam na zahradce „citronovy tymian“muzu ho taky pouzit? Diky ))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz