Recept Zapékaný pomerančovo-zázvorový chřest

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapékaný pomerančovo-zázvorový chřest

Postup

1. Předehřejte troubu na 180°. Odlamte a zlikvidujte tvrdé konce chřestu, položte chřest na lehce vymaštěný plech. Smíchejte spolu pomerančovou šťávu, olivový olej, a další 4 ingredience, přelijte směs přes chřest a hrkáním s plechem chřest ve směsi opatlejte.

2. Pečeme při 180° po dobu 15 minut nebo do požadovaného stupně křehkosti, po osi minutách chřest otočíme. Podle libosti ozdobte.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.03.10 vloženo
  • 2480x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg čerstvého chřestu
  • 1/4 hrnku pomerančového džusu
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce Dijonské hořčice
  • 1/2 lžičky soli
  • 3/4 lžičky pepře
  • Ozdoba: pomerančová kůra, nasekaná čerstvá bazalka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékaný pomerančovo-zázvorový chřest

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ester
288 příspěvků 28.03.10 20:03
Re: Zapékaný pomerančovo-zázvorový chřest

To je moc pěknej recept.......­.......hrkáním s plechem :-).............­.......

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz