Recept Zapékaný pomerančovo-zázvorový chřest

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapékaný pomerančovo-zázvorový chřest

Postup

1. Předehřejte troubu na 180°. Odlamte a zlikvidujte tvrdé konce chřestu, položte chřest na lehce vymaštěný plech. Smíchejte spolu pomerančovou šťávu, olivový olej, a další 4 ingredience, přelijte směs přes chřest a hrkáním s plechem chřest ve směsi opatlejte. 2. Pečeme při 180° po dobu 15 minut nebo do požadovaného stupně křehkosti, po osi minutách chřest otočíme. Podle libosti ozdobte.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 28.03.10 vloženo
  • 2781x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg čerstvého chřestu
  • 1/4 hrnku pomerančového džusu
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce Dijonské hořčice
  • 1/2 lžičky soli
  • 3/4 lžičky pepře
  • Ozdoba: pomerančová kůra, nasekaná čerstvá bazalka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékaný pomerančovo-zázvorový chřest

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zapékaný pomerančovo-zázvorový chřest

ester
288 příspěvků 28.3.10 20:03
Re: Zapékaný pomerančovo-zázvorový chřest

To je moc pěknej recept..............hrkáním s plechem :-)....................

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz