Recept Zapékaný matjes s jablky

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Oloupeme a rozčtvrtíme jablka. Zbavíme je jádřince a dužinu nakrájíme na jemné dílky. Zakapeme je citronovou šťávou. 2. Oloupeme a omyjeme brambory a podobně jako cibuli je nakrájíme nebo nastrouháme na lupínky. Cibuli zpěníme na 1 lžíci rozehřátého másla. 3. Uzeného matjesa dáme okapat. Troubu předehřejeme na 180 °C. 4. Do vymaštěné formy poskládáme nejprve vrstvu z poloviny brambor, potom cibuli, jablka a matjesa. Přikryjeme zbývajícími bramborami. 5. Vše zalijeme opepřenou smetanou a posypeme strouhankou. Navrch rozložíme vločky ze zbývajícího másla a zapékáme 30 min. v předehřáté troubě.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 2769x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 jablka
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 4 středně velké brambory (cca 500 g)
  • 1 cibule
  • 3 lžíce másla
  • 250 g uzeného matjesa
  • tuk na vymaštění
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • pepř
  • 1 lžíce strouhanky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékaný matjes s jablky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Karbanátky Karbanátky
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz