Recept Zapékaný květák

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Květák uvaříme téměř doměkka v osole­né vodě. Necháme na cedníku okapat a roze­bereme na větší růžičky. Na 2/3 másla zpění­me nadrobno nakráje­nou cibuli a zasmahne­me mouku a květ. Zali­jeme mlékem, dobře rozšleháme a přidáme tolik vývaru z květáku, abychom vše povařili na hustou omáčku. Ne­cháme ji vychladnout a poté vmícháme vejce a polovinu strouhaného sýra. Pekáček(zapéka­cí misku) vymažeme máslem, poklademe květákem, zalijeme hustou omáčkou a po­vrch posypeme zbyt­kem sýra. Pokapeme máslem a zapékáme v mírně vyhřáte troubě zhruba 15 minut.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 19.01.04 vloženo
  • 8046x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg květáku
  • sůl
  • 100 g másla
  • 2 špetič­ky mletého muškáto­vého květu
  • 50 g cibu­le
  • 80 g hladké mouky
  • 3 dl mléka
  • 2 vejce
  • 60 g tvrdého sýra.

Doporučená příloha

  • vařené brambory, pečivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékaný květák

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz