Recept Zapékaný květák

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Květák uvaříme téměř doměkka v osole­né vodě. Necháme na cedníku okapat a roze­bereme na větší růžičky. Na 2/3 másla zpění­me nadrobno nakráje­nou cibuli a zasmahne­me mouku a květ. Zali­jeme mlékem, dobře rozšleháme a přidáme tolik vývaru z květáku, abychom vše povařili na hustou omáčku. Ne­cháme ji vychladnout a poté vmícháme vejce a polovinu strouhaného sýra. Pekáček(zapéka­cí misku) vymažeme máslem, poklademe květákem, zalijeme hustou omáčkou a po­vrch posypeme zbyt­kem sýra. Pokapeme máslem a zapékáme v mírně vyhřáte troubě zhruba 15 minut.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 19.01.04 vloženo
  • 7632x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg květáku
  • sůl
  • 100 g másla
  • 2 špetič­ky mletého muškáto­vého květu
  • 50 g cibu­le
  • 80 g hladké mouky
  • 3 dl mléka
  • 2 vejce
  • 60 g tvrdého sýra.

Doporučená příloha

  • vařené brambory, pečivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékaný květák

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Karbanátky Karbanátky
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Cuketové placky Cuketové placky
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz