Recept Zapékaný květák s mletým masem
Ela Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Karfiol dáme uvariť v osolenej vode do polomäkka a rozoberieme na ružičky. Zemiaky pokrájame na plátky a dáme predvariť v osolenej vode, alebo uvaríme v šupke a potom pokrájame na plátky - nezabudnite ich potom posoliť /samozrejme sú to dve rôzne chute, záleží na vás, čo uprednostníte/. Jánsku misku vymažeme maslom, na spodok poukladáme zemiaky - brambory, na to dáme polovičku uvareného na ružičky rozdeleného karfiolu. Posypeme polovicou strúhaného syra. Na karfiol pokladieme osolené mleté mäso, ktoré sme prepražili s cibuľkou a korením. A znovu dáme karfiol a zvyšnú polovicu syra. Úplne na vrch poukladáme zvyšok zemiakov, v smotane rozšľaháme vajíčko a prelejeme celú zmes. Soľte opatrne, lebo aj syr je slaný. Zapečieme v rúre do zlatista.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
- 12.05.04 vloženo
- 8465x zobrazeno
Ingredience
- 1 karfiol - květák
- mleté mäso /podľa vášho výberu/
- zemiaky - predvarené, alebo uvarené v šupke
- tvrdý syr
- kyslá smotana, alebo biely jogurt
- vajce
- soľ
- mleté čierne korenie
Doporučená příloha
Zeleninová obloha
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Zapékaný květák s mletým masem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Zapékaný květák s mletým masem
3 příspěvky 7.6.09 00:20
Mezi květákem: „Na karfiol pokladieme osolené mleté mäso, ktoré sme prepražili s cibuľkou a korením. A znovu dáme karfiol a zvyšnú polovicu syra.“
3 příspěvky 6.6.09 23:39
a kde je to maso???