Recept Zapékaný celer

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Omytý celer vaříme 10 minut v osolené vodě. Vyjmeme jej, oloupeme, nakrájíme na 0,5 cm silná kolečka a necháme vychladnout. Poté je obalíme v rozšlehaných vejcích, promíchaných se strouhaným sýrem. Usmažíme po obou stranách na rozehřátém rostlinném oleji a narovnáme do ohnivzdorné mísy. Na každý kousek celeru položíme lžičku nastrouhané Nivy promíchané s mlékem, kousek másla, posypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželovou natí a krátce zapečeme ve vyhřáté troubě.

Recept je z kategorií: Jednotlivé chody

Nahlásit recept

  • 23.10.02 vloženo
  • 10769x zobrazeno

Ingredience

  • (Hlavní živočišná skupina, která se může kombinovat jen se zeleninovou podskupinou)
  • 1 větší celer
  • sůl, 2 vejce
  • 100 g strouhaného sýra
  • rostlinný olej
  • 50 g sýra Niva
  • 0,05 l mléka
  • 1 lžíce másla
  • nadrobno nasekaná zelená petrželová nať

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékaný celer

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Štika na smetaně Štika na smetaně
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz