Recept Zapékaný celer

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Omytý celer vaříme 10 minut v osolené vodě. Vyjmeme jej, oloupeme, nakrájíme na 0,5 cm silná kolečka a necháme vychladnout. Poté je obalíme v rozšlehaných vejcích, promíchaných se strouhaným sýrem. Usmažíme po obou stranách na rozehřátém rostlinném oleji a narovnáme do ohnivzdorné mísy. Na každý kousek celeru položíme lžičku nastrouhané Nivy promíchané s mlékem, kousek másla, posypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželovou natí a krátce zapečeme ve vyhřáté troubě.

Recept je z kategorií: Jednotlivé chody

Nahlásit recept

  • 23.10.02 vloženo
  • 10841x zobrazeno

Ingredience

  • (Hlavní živočišná skupina, která se může kombinovat jen se zeleninovou podskupinou)
  • 1 větší celer
  • sůl, 2 vejce
  • 100 g strouhaného sýra
  • rostlinný olej
  • 50 g sýra Niva
  • 0,05 l mléka
  • 1 lžíce másla
  • nadrobno nasekaná zelená petrželová nať

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékaný celer

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz