Recept ZAPEKANÉ ÚDENÉ TOFU SO ZEMIAKMI

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

• Zemiaky v šupke si predvaríme v osolenej vode, vtedy nepraskajú - asi 10 minút od bodu varu (najlepšie deň vopred, ale nič sa nestane, ak ich pripravujete bezprostredne pred zapekaním – vtedy oceďte horúcu vodu a na chvíľu ich ponorte do studenej vody, aby sa dali šúpať). Očistené zemiaky pokrájame na menšie hranolčeky, alebo ich pretlačíme cez okrúhly krájačik na zemiakový šalát. Dáme do pekáča. • Pridáme rovnako pokrájané údené tofu + olivový olej + roztlačený cesnak + nasekanú petržlenovú vňať. Všetko pomocou dvoch naberačiek opatrne premiešame, aby sme nepolámali zemiakové a tofu kúsky. Masu na povrchu zarovnáme a zalejeme pripraveným vývarom tak, aby siahal pod jej povrch. Vývar si ešte pred zaliatím zemiakov podľa potreby dosolíme, resp. dochutíme vegetou. • Vložíme do rúry predhriatej na 200°C a zapekáme, kým sa tekutina neodparí. V tejto fáze povrch jedla pokryjeme plátkami mozzarelly a necháme ju zapiecť ( alebo iný vhodný druh syra – ja používam mozzarellu - ale syr dávať nemusíte, jedlo je aj tak fajn). Pečie sa to zhruba 20 – 25 minút aj so zapekaním syra – dĺžka pečenia závisí aj od druhu zemiakov, pri niektorých sa vývar vypečie skôr, pri niektorých neskôr. • Z tohto základného receptu môžeme pripravovať aj rôzne variácie - k základným surovinám sa pridajú napr. predvarené či konzervované huby, konzervované kukuričné zrná, mrazený hrášok, predvarenú brokolicu, alebo aj zvyšky vareného či pečeného mäsa, kyslú kapustu a podobne – prídavná surovina musí byť v takej fáze spracovania, aby po dopečení zemiakov nebola surová. Hotové jedlo je dobručké - aspoň nám doma chutí.

Recept je z kategorií: Tofu

Nahlásit recept

  • 10.10.06 vloženo
  • 17661x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • Dávka pre 2 dospelé hladné osoby:
  • 8 stredne veľkých zemiakov
  • 1 údené tofu
  • 2 PL olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku ( alebo viac, podľa chuti)
  • cca 2 dl vývaru (rastlinná kocka Maggi – cesnak/bazalka, alebo bujón Maggi)
  • petržlenová vňať
  • 1 malá mozzarella ( alebo údený syr, ementál, parmezán a pod.)

Doporučená příloha

  • Šaláty zo surovej zeleniny, šalát z kyslej kapusty, alebo k jedlu podávať jogurtovobylinkový dresing, kečup a po

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 17.03.17 18:10

Tak toto je velmi dobré!
Vývar jsem měla v lednici zeleninový připravený na polévku, ale trochu jsem ho odebrala na tento recept.
Olivový olej nepoužívám (alergie), takže použito máslo.
Z doporučených sýrů použita Mozzarella.

Diskuse k receptu ZAPEKANÉ ÚDENÉ TOFU SO ZEMIAKMI

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník zdenkak02
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: ZAPEKANÉ ÚDENÉ TOFU SO ZEMIAKMI

Sorry, že sa ozývam až teraz, ale mám veľmi súrnu prácu a makám aj doma. Až teraz som si dala prestávku a hneď som nakukla na stránku Labužníka. Toto množstvo zapekám na malom pekáčiku ( bola som ho pre istotu odmerať - 30×18 cm), môže sa zapekať aj v nádobe k remoske s priemerom 24 cm alebo v hocijako približne veľkej zapekacej nádobe.

Labužník Diana02
61 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: ZAPEKANÉ ÚDENÉ TOFU SO ZEMIAKMI

Zdenko, jak přibližně veliký mám zvolit pekáč - čili, jak vysoká má být vrstva brambor.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Hruškový koláč Hruškový koláč
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz