Recept Zapékané plněné zelí

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Zelí rozebereme a listy spaříme vařící vodou. Část listů rozložíme na dno vymazané bábovkové formy, potřeme nádivkou, znovu proložíme listy a takto postupujeme, dokud se nenaplní celá forma. Nahoru položíme dvě vrstvy listů, přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě 60 až 80 minut. *Příprava nádivky:* Maso nakrájíme na kostky, osolíme, okořeníme mletým pepřem, promícháme s rozetřeným česnekem a necháme postát 2-3 hodiny. Potom umeleme, přidáme mletou červenou papriku, tlučený kmín a promícháme. Zpěníme drobně pokrájenou cibuli v rozehřátém sádle, přimícháme masovou směs a opečeme.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 19.07.04 vloženo
  • 3324x zobrazeno

Ingredience

  • 1 hlávka bílého zelí
  • tuk na vymazání formy
  • alobal.
  • *Nádivka:*
  • 400 g vepřového masa
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 stroužky česneku
  • mletá červená paprika
  • tlučený kmín
  • 1 cibule
  • 1 PL sádla.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékané plněné zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz