Recept Zapékané plněné lilky - Melanzane Ripiene

Labužník e.v.a.02 Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Lilky podélně rozřízněte, opatrně vydlabejte tak, že ponecháte asi centimetrovou vrstvu. Vydlabané lilky uvnitř posolte, obraťte slupkou nahoru a nechte alespoň hodinu (klidně dvě až tři hodiny) odpočinout. Lilky pustí vodu. Mezitím nadrobno nakrájejte dužinu z lilků, olivy, opláchnuté sardelky česnek a bazalku. Nakrájenou směs smíchejte se strouhankou a olejem, dochuťte solí. Vydlabané lilky naplňte směsí. Urovnejte do olejem vymazané zapékací mísy a pečte v rozehřáté troubě asi 25 minut. Jsou dobré i studené! Čerpáno z LCI

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 07.07.05 vloženo
  • 7620x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g lilků
  • 50 g strouhanky
  • 50 g černých vypeckovaných oliv
  • 2 filátka sardelek
  • 1 PL olivového oleje
  • Česnek
  • Sůl
  • Čerstvá bazalka

Doporučená příloha

  • Bílé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékané plněné lilky - Melanzane Ripiene

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zapékané plněné lilky - Melanzane Ripiene

Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zapékané plněné lilky (Melanzane Ripiene)

Ano, rantlík 1 cm … raději to opravím, dík :-)

Labužník Brusinka
8 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zapékané plněné lilky (Melanzane Ripiene)

Kdyz se vydlabava duzina z cehokoli, vzdy se nechava asi 1 cm rantlik nebo i vetsi.Takze tam nejaka duzina zustane.

buturenka
311 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zapékané plněné lilky (Melanzane Ripiene)

tak tento receptík letí do oblíbených, melanzane můžu v jakékoliv podobě, bohužel se nám zatím nepodařilo vypěstovat tyto plody na zahrádce :-(, ale díky za receptík :-)

trikolka
383 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zapékané plněné lilky (Melanzane Ripiene)

ahoj jenom mala pripominka. kdyz vydlabes duzinu, kterou mas nekde vedle, z ceho pak lilky pousti vodu? ze slupky? mozna by chtelo trochu zmenit formulaci receptu? :)

Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zapékané plněné lilky (Melanzane Ripiene)

jé to jsem ráda, že se lilek líbí… ještě přidám další. lilky jsou skvělý a objevila jsem je díky těmto extra-stránkám :-)

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Zapékané plněné lilky (Melanzane Ripiene)

Můžu doporučit! Já něco takového kdysi kdesi jedl – a je to labůžo. Když se to ještě vkusně obloží malým roztomilým špízečkem, nemá to chybu!

blueska
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zapékané plněné lilky (Melanzane Ripiene)

To vypadá dobře, mám ráda zeleninku a čím víc variací, tím líp. Díky :-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz