Recept Zapékané lilky á la Mastroianni

toast Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapékané lilky á la Mastroianni

Postup

*Bešamelová omáčka: * Do pánve nalijte mléko, přidejte hřebíčky, bobkový list a muškátový oříšek. Pomalu přiveďte k varu. Sejměte pánev z plamene. V jiné pánvičce rozpusťte máslo, přisypte mouku a vymíchejte jíšku. Za stálého míchání 1 minutu smažte. Sejměte pánev z plamene. Přeceďte mléko a postupně jej vmíchejte do jíšky. Dejte pánev na oheň a za stálého míchání povařte, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti přidejte sůl a pepř. *Rajčatová omáčka: * K přípravě tomatové omáčky rozehřejte olej ve velké pánvi. Osmahněte cibuli a česnek do měkka. Přidejte konzervovaná a čerstvá rajčata, petrželku, vývar, cukr a citrónovou šťávu. Nechte 15 minut pomalu dusit pod pokličkou, aby se omáčka příliš neodpařila. Vmíchejte víno, osolte a opepřete. Nakrájejte lilky podélně na tenké plátky. Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu a povařte plátky lilku 5 minut. Plátky lilku nechte okapat na papírových ubrouscích a osušte je. Polovinu čerstvé rajčatové omáčky nalijte do větší vymazané žáruvzdorné mísy. Vložte polovinu uvařených lilků a pokapejte olivovým olejem. Pokryjte je polovinou mozzarelly, parmské šunky a bylinek. Ochuťte solí a pepřem. Zopakujte jednotlivé vrstvy a zalijte bešamelovou omáčkou. Posypte parmezánem. Pečte v předehřáté při teplotě 190 °C po dobu 35 - 40 minut, dokud se nevytvoří zlatavá kůrka. Podávejte ještě teplé.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 29.03.05 vloženo
  • 11715x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 očištěné lilky
  • 3 PL olivového oleje
  • 300 g tence nakrájené mozzarelly
  • 6 plátků na drobno pokrájené parmské šunky
  • 1 PL posekané čerstvé majoránky
  • 1 PL posekané čerstvé bazalky
  • 25 g strouhaného parmezánu
  • pepř
  • sůl
  • *Rajčatová omáčka*
  • 4 PL olivového oleje
  • 1 velká červená cibule nakrájená na plátky
  • 4 rozetřené stroužky česneku
  • 400 g konzervovaných pokrájených rajčat
  • 450 g čerstvých rajčat, oloupaných a pokrájených
  • 4 PL posekané čerstvé petrželky
  • 6 dl horkého zeleninového vývaru
  • 1 PL cukru
  • 2 PL citrónové šťávy
  • 1,5 dl suchého bílého vína
  • pepř
  • sůl
  • *Bešamelová omáčka*
  • 3 dl mléka
  • 2 hřebíčky
  • 1 malý bobkový list
  • špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1 PL másla
  • 1 PL hladké mouky
  • pepř
  • sůl
  • *1 PL = 1 polévková lžíce*

Doporučená příloha

  • příjemné suché růžové víno :o)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékané lilky á la Mastroianni

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zapékané lilky á la Mastroianni

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zapékané lilky á la Mastroianni

Snehurko,
ja take hned tusila autora a protoze vim, ze jejich papani je delikatesa a lilky mam navic moc rada, sup do oblibenych a pri prvni prilezitosti vyzkousim.

toast
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku, děkuji za přidání obrázku

:o)

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zapékané lilky ála Mastroianni

Autora jsem tušila hned, jak jsem si na titulní stránce Labužníka přečetla název ;-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz