Recept Zapékané lasaně se zelím a paprikama

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Lasaně uvaříme podle návodu na obalu. Šalotku oloupeme, jemně pokrájíme a zesklovatime na másle. Papriky očistíme, vyřízneme semeník a vnitřní přepážky, lusky omyjeme a nakrájíme na nudličky. 2. K šalotce přídáme protlak, zeli a papriky. Zalijeme vínem a přikryté dusíme na mírném ohni asi 15 min. Vmícháme kyselou a zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a osladíme. 3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Vymastíme zapékací formu. Dno pokryjeme lasaněmi a poté přidáme vrstvu ochuceného zelí. A dále střídavě vrstvíme lasaně a zelí až do vyčerpáni přísad. Poslední zelnou vrstvu posypeme strouhaným ementálem. Zapékáme 30 min.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 3463x zobrazeno

Čas přípravy

  • 65 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200 g zelených lasaní
  • sůl
  • 2 šalotky
  • 2 lžíce másla
  • 2 červené papriky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 500 g kysaného zelí
  • 125 ml suchého bílého vína
  • 300 g zakysané smetany
  • 300 g kyselé smetany
  • pepř
  • 1-2 lžíce cukru
  • 100 g strouhaného ementálu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékané lasaně se zelím a paprikama

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Houbová smaženice Houbová smaženice
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz