Recept Zapékané krůtí řízky

(Hodnoceno 1x) Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapékané krůtí řízky

Postup

Řízky trochu naklepeme, osolíme, opepříme a na pánvi z obou stran opečeme. Vymažeme plech nebo zapékací mísu a vložíme řízky. Zeleninu nakrájíme na kostky a nasypeme na maso. Šlehačku smícháme se smetanou a hořčicí a natřeme na zeleninu. Zapékáme v předehřáté troubě 30-40 minut při 200°C. Podáváme s brambory nebo rýží. Tip: Můžete přidat 500 g žampionů nebo jiných hub. Maso se může použít i vepřové. Kdo chce, může přidat ještě jednu šlehačku.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 22.07.07 vloženo
  • 4872x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 krůtí řízky
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 6 větších rajčat
  • 4 malé cukety
  • 1 šlehačka
  • 1 smetana nebo creme fraiche
  • 1/2 sklenice franzouzké hrubé hořčice
  • sůl, pepř
  • olej na opékání a vymazání plechu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 10.1.16 12:43

Trocha zbyla, tak jen tak lehká svačinka, do jednoporcovek navrch brkaše. Stále stejně dobré.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Eja 9.1.16 12:24

Fígl tohoto receptu je ta hrubozrnná hořčice. Moc dobré.
Sosík je ukryt v „mističce“ z rýže. Že aby to bylo fotogenické, po rozhrábnutí příborem to vypadá jinak…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Zapékané krůtí řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zapékané krůtí řízky

Eja
3861 příspěvků 10.1.16 12:58

@birkana mě to pustilo v pohodě…

Jo, s tou kaší to bylo skoro lepší než s rýží, a to jsem se s ní moc nepatlala - brambory, pár šťouchů s kusem másla a hotovo, lžící na směs a do trouby.

birkana
1687 příspěvků 10.1.16 12:50

@Eja, je zajímavé, že když chci dát další Uvaření jednoho jídla za dobu kratší, než týden, zobrazí se mi hláška, že mohu uvařit stejný recept pouze jednou za týden :cert:.

Pod brkaší to musí být ještě lepší, než s rýží :potlesk:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz