Recept Zapékané krůtí řízky

(Hodnoceno 1x) lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapékané krůtí řízky

Postup

Řízky trochu naklepeme, osolíme, opepříme a na pánvi z obou stran opečeme. Vymažeme plech nebo zapékací mísu a vložíme řízky. Zeleninu nakrájíme na kostky a nasypeme na maso. Šlehačku smícháme se smetanou a hořčicí a natřeme na zeleninu. Zapékáme v předehřáté troubě 30-40 minut při 200°C. Podáváme s brambory nebo rýží. Tip: Můžete přidat 500 g žampionů nebo jiných hub. Maso se může použít i vepřové. Kdo chce, může přidat ještě jednu šlehačku.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 22.07.07 vloženo
  • 5491x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 krůtí řízky
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 6 větších rajčat
  • 4 malé cukety
  • 1 šlehačka
  • 1 smetana nebo creme fraiche
  • 1/2 sklenice franzouzké hrubé hořčice
  • sůl, pepř
  • olej na opékání a vymazání plechu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 10.1.16 12:43

Trocha zbyla, tak jen tak lehká svačinka, do jednoporcovek navrch brkaše. Stále stejně dobré.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Eja 9.1.16 12:24

Fígl tohoto receptu je ta hrubozrnná hořčice. Moc dobré.
Sosík je ukryt v „mističce“ z rýže. Že aby to bylo fotogenické, po rozhrábnutí příborem to vypadá jinak…

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Zapékané krůtí řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zapékané krůtí řízky

Eja
3887 příspěvků 10.1.16 12:58

@birkana mě to pustilo v pohodě…

Jo, s tou kaší to bylo skoro lepší než s rýží, a to jsem se s ní moc nepatlala - brambory, pár šťouchů s kusem másla a hotovo, lžící na směs a do trouby.

birkana
1739 příspěvků 10.1.16 12:50

@Eja, je zajímavé, že když chci dát další Uvaření jednoho jídla za dobu kratší, než týden, zobrazí se mi hláška, že mohu uvařit stejný recept pouze jednou za týden :cert:.

Pod brkaší to musí být ještě lepší, než s rýží :potlesk:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz