Recept Zapékané klobásy

(Hodnoceno 1x) Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Zapékané klobásy

Postup

Troubu předehřejeme na 220°C. Mouku přesijeme do mísy s trochou soli a pepře a doprostřed uděláme důlek. Do mléka s vejcem přisypeme pažitku (pokud ji používáme) a vlijeme vše do mouky. Mouku postupně přimícháváme, až vznikne jemné těstíčko. Přikryté ho necháme nejméně půlhodiny odstát. Do menšího pekáče dáme tuk a na 3-5 minut ho vložíme do trouby. Vložíme do něj klobásy a pečeme je 15 minut. Během pečení je 2x obrátíme. Klobásy zalijeme těstíčkem a vložíme znovu do trouby. Pečeme je asi 20 minut, až těsto nakyne a získá zlatavou barvu. Pokrm ihned podáváme.

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky

Nahlásit recept

  • 26.06.03 vloženo
  • 13379x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Jde o tradiční britský oblíbený pokrm.
  • 1,5 šálku mouky
  • 2 lžíce natrhané čerstvé pažitky (není nutné)
  • 2 vejce
  • 1,25 šálku mléka
  • 0,25 šálku světlého rostlinného tuku nebo sádla
  • asi 400 g dobrých klobás nebo jiné kvalitní uzeniny
  • sůl, mletý černý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 31.07.12 16:21

Výborné a hlavně notně syté jídlo :)
Klobásy jsem použila domácí - od taťky :)
Do těstíčka jsem přidala i trochu česneku, protože v klobásách převažuje skopové maso, tak mi to přišlo tak nějak vhodné - a bylo :)
Dělala jsem pro tři osoby, nějak mi to nedošlo při výrobě těstíčka… takže příště raději na tři klobásy dám jen polovinu až třičtvrtě dávky těsta :)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Zapékané klobásy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Zapékané klobásy- pampeliško

i já jsem bohužel ten recept psala pod názvem „Žába v díře“ a musela jsem ho pro ten komentář přepsat na jiný! Když hledám název, někdy i ingredience, vyjede ti mnohokrát 0 , a tak v dobré víře zadám recept a hup- sotva kliknu už jsou tu policajti a řvou. Babi ti to tady napsala velmi elegantně a to je pro mne ta PRAVÁ dáma s nadhledem!!! Jinak já do toho těstíčka ještě strouhám tvrdý sýr, žádný tuk nedávám, jen pekáček vytřu oliváčem a čtvrt hodinky peču s naskládanými párky samotné, pak přidám těstíčko- víc to dělám s párkama a k tomu bramborovou kaši s kroupama. Je to dobrá krmě. Krásný den!

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Ale Pampeliško...

kdybych se zlobila, tak bych Ti neposlala ten nejkrásnější smajlík! V tomto případě Tys absolutně nemohla vědět, že jde o stejný recept, jenom kdybys znala anglickou kuchyni a názvy jejich pokrmů. Na příklad, všechno co se podává sladké po večeři se nazývá ¨Pudding¨, i kdyby to tisíckrýt pudink nebyl. Pak jsou skoro nepřeložitelné názvy receptů, jako je ¨Bubble and Squeak¨. No a pak jsou recepty z názvem, který nevím, můžu-li pošeptat na Labužníku, jako je ¨Spotted Dick¨, atd. adt. Nic se vymazávat nemusí, mě jsi neublížila! Mimo jiné, podívej se na ty silikonové škrabky. Ahoj!

Pampeliska191
1075 příspěvků 26.06.03 18:52
Promin babi

Na Labuzniku uz mame tolik receptu, ze je nemam doposud vsechny projdene. Sama vis, ze nektere recepty jsou stejne, ale se lisi nazvem. Myslim si, ze jsem Ti s tim nijak neublizila.Nevedela jsem, ze jsem poslala na labuznika recept, ktery jsi tam poslala Ty uz v drivejsku. Ja jsem taky uz hodnekrat nasla stejny recept, ale mne ani nenapadlo se nad tim pozastavit. Ba naopak si rada prectu recept i ten jisty, ale od jineho autora. Casto se dozvim i od druheho autora neco, co mam treba vylepsit. Taky nemam toho volneho casu tolik kolik bych ho chtela mit, abych se mohla jeste vice venovat Labuzniku. Pokud pepicek bude chtit, tak muze klidne tento muj recept vymazat. Zdravim Te a omlouvam se.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Toad in the Hole...

neboli ¨Pulec v díře¨ (recept číslo 7663), jak se tento anglický, tradičně hospodský pokrm jmenuje, který dobře znám ;o)) Měj se moc pěkně!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Jahodový pohár Jahodový pohár
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz