Recept Zapékané jahody paní Italské

(Hodnoceno 2x) Kenyh Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Zapékané jahody paní Italské

Postup

Omyté jahody rozpůlíme a vložíme do zapékací misky. Sušenky rozdrobíme a posypeme jimi jahody. Bílky ušleháme se třemi lžícemi cukru a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a nakonec opatrně přisypeme prosátou mouku a lehce promícháme. Hmotou překryjeme jahody. Troubu předehřejeme na 175 °C a dezert pečeme 30 minut, až se povrch zbarví dozlatova. Upečený dezert sypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 18.03.05 vloženo
  • 9118x zobrazeno

Čas přípravy

  • min.

Ingredience

  • 500 g jahod
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 sušenky
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 2 1/2 lžíce polohrubé mouky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jcs1 19.5.12 17:47

Moc dobré.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

danda 25.3.12 23:45

Anitto, zasněžené jsem vyměnila za piškotové podle receptu a je to výborné :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

danda 8.6.11 20:00

Výborné.

Diskuse k receptu Zapékané jahody paní Italské

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Zapékané jahody paní Italské

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.5.12 19:03

Svato, místo jahod teď můžeš zapéct rebarboru a na pořádné jahody si počkat :-)

Já jsem nadrobila Bebe celozrnné a dala jsem celý balíček, navrch piškotové těsto, on mi tenhle recept připomíná anglosaské crumble, když se mi už vůbec nechce nic píct a kluky honí mlsná, tak do mísy nebo jednoporcových misek dám ovoce, i kompotové, navrch drobenku ze sušenek nebo opražených vloček s máslem cukrem, troškou mouky a zapeču do křupava. V létě rychlovka a se zmrzlinou třeba …

svato
1447 příspěvků 19.5.12 20:09

Dandi, hneď na začiatku receptu som zamýšľala použiť miesto sušienok piškóty, len aby už boli normálne jahody, tieto dovozové väčšinou aj krásne voňajú, ale chuť je o ničom.

Wydra, čo Ťa na takom obrázku dráždi? :nevim: Ja by som sama pre seba jahody ničím sladkým nekazila, pečiem (ak vôbec) len pre našich (aj preto som taká štíhla :dance: ).

Příspěvek upraven 19.05.12 v 20:10

Anitta
521 příspěvků 8.6.11 20:58

Ja bych to nazvala „zasnezene tajemstvi“, nebo „zahada v mlze“ :mrgreen:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.6.11 20:19

Proc nas drazdis takovou fotkou ? Za trest budes tlusta, budes mit zkazeny zuby a cukrovku , kdyz my ostatni slintavku ! :mrgreen:

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.6.11 20:10

V Apetitu jsem našla trošku jiný recept - Zapečené jahody se sněhovými pusinkami - 500g jahod se smíchá s 40g cukru a 2 lžičkami kukuřičného škrobu, rozdělí do zapékacích misek. Ze 2 bílků ušlehat pevný sníh a postupně do něj zašlehat 100g cukru (dala jsem polovinu, jahody byly sladké), když je směs lesklá a tuhá zašlehat 1 lžíci kukuřičného škrobu a 1 lžičku bílého octa. Rozdělit na jahody v miskách a zapékat při 150°C asi 40 minut. Podávat s ušlehanou smetanou.

Se sněhem nebo s piškotem to je rychlý voňavý dezert :-)

velkykuchar
8 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Zapékané jahody paní Italské

Skvělé. Přímo výborné.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz