Recept Zapékané hovězí po alsasku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso a nakrájenou zeleninu (kromě brambor) necháme přes noc marinovat ve víně. Druhý den maso vyndáme, osušíme a uchováme. Do marinády přilijeme světlý vývar a vaříme 1/2 hodiny. Přidáme oloupané brambory, na másle rychle opečeme maso a rovněž přidáme do bujónu. Vaříme další čtvrthodinu. Maso vyndáme naporcujeme, ochutíme a podáváme s uvařenou zeleninou a nastrouhaným křenem zjemněným majolkou.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso

Nahlásit recept

  • 6236x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g hovězí svíčkové (může být i falešné)
  • 200 g vodnice
  • 100 g pórku
  • 200 g kapusty
  • 100 g mrkve
  • 1 větší cibule
  • 400 g brambor
  • 4 dl suchého bílého vína
  • 0,75 l hovězího vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 30 g křenu
  • 1/2 šálku majolky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Zapékané hovězí po alsasku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hraběnčiny řezy

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz